NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / ORGANIZIRANI POSJETI RAZREDA KNJIŽNICI - KNJIŽNIČNO INFORMACIJSKO OBRAZOVANJE

ORGANIZIRANI POSJETI RAZREDA KNJIŽNICI – KNJIŽNIČNO INFORMACIJSKO OBRAZOVANJE

Autor:

15. siječnja 2016.

U Mjesecu hrvatske knjige knjižničarka organizira predavanja i prezentacije za sve razredne odjele prema planu i programu Knjižnično informacijskog obrazovanja.

Učenici prvih razreda upoznavaju školsku knjižnicu i čitaonicu i raspoznaju razliku između knjižnice i knjižare, slušaju priču o Mačku Pufu i knjiškom crvu, sudjeluju u radionici oslikavajući straničnike (označivače). Učlanjuju se u knjižnicu i dobivaju svoje iskaznice i posuđuju prvu slikovnicu.

Učenici drugih razreda proučavaju časopise, a iz medijske kulture gledaju televizijsku dokumentarnu emisiju. Uočavaju razliku između dokumentarnog filma i dokumentarne serije.

Učenici trećih razreda na primjerima raspoznavaju glavne dijelove knjige, uočavaju odgovorne podatke knjige i uče tko sudjeluje u stvaranju knjige na Putu od autora do čitatelja. Sudjeluju u nacionalnom projektu "Čitamo mi, u obitelji svi".

Učenici četvrtih razreda uče što je referentna zbirka. U timskom radu istražuju informacijske podatake u Rječnicima i pravopisu.

Učenici petih razreda uče što je Signatura i kako su knjige smještene na polici. Raspoznavaju podatke za kataložni opis knjige.

Učenici šestih razreda ponavljaju što je referentna zbirka te uče kako upotrebljavati kataloge i bibliografske podatke pri izradi problemsko-istraživačkih i projektnih zadataka.

Učenici sedmih razreda upoznavaju pravila citiranja i uče što suautorska prava i kako ih se treba pridržavati pri izradi referata, seminara i zadaća istraživačkog tipa.

Učenici osmih razreda upoznavaju on-line kataloge, a na računalima koristeći internet istražuju on-line katalog naše knjižnice. Važno je da nauče razumijeti sustav pojedinih vrsta knjižnica u Hrvatskoj.

Ostale obavijesti

10. ožujka 2023.

Judita, Sara i Gabrijela županijske pobjednice na natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

Županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda” održana je u našoj školi 9. ožujka 2023. g. Sudjelovalo […]

19. prosinca 2022.

Školsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

Ove godine kreće 14. sezona natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda”, a čitaju se knjige: Na školskom natjecanju […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content