NASLOVNICA / Novosti / Olimpijada u Čepelovcu

Olimpijada u Čepelovcu

Autor: Zoran Vidakovic

11. rujna 2008.

Učenici 1.,2., 3. i 4. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji jučer su obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Okupili su se u PŠ Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan nastavom hrvatskog jezika. Kroz različite nastavne jedinice, govorili su, crtali  i pisali o olimpijadi, sportu, natjecanjima i promicanju vrijednosti koje se u čovjeka razvijaju bavljenjem sportom. Budući da su učenici nedavno započeli s novom nastavnom godinom, u goste su im došli i djelatnik policijske postaje Đurđevac, gospodin Bartovčak te djelatnik autokluba Đurđevac, gospodin Krešić koji su učenike poučili o sigurnosti u prometu.

U pratnji policijskog vozila i prometnog policajca te uz vijorenje olimpijske zastave učenici i učitelji odšetali su do nogometnog igrališta u Čepelovcu gdje su nastavili s radom i druženjem.

Dočekao ih je i ugostio doručkom gospodin Marjanović, sportski trener i predsjednik nogometnog kluba Vinogradar. Na igralištu su učitelji za svoje učenike osmislili i organizirali Malu olimpijadu područnih škola. Učenici su se po razredima natjecali u sljedećim sportskim disciplinama: učenici 1. razreda u brzom trčanu do 20 metara, učenici 2. razreda u bacanju lopte u cilj, učenici 3. razreda u skoku u dalj, a učenici 4. razreda u skoku u vis.

Učenici su, potaknuti geslom olimpijskih igara "brže, više, jače" dali sve od sebe u natjecanju.

Najbolje rezultate postigli su sljedeći učenici: u brzom trčanu do 20 metara najbrži su bili Leonardo Stankić iz Sirove Katalene, Roana Fuk iz Čepelovca i Ema Levačić iz Mičetinca, u bacanju lopte u cilj najboli su bili Goran Balen, Vivian Novak i Denis Vedriš iz Čepelovca, najdalje su skočili Pavo Gavrić iz Sirove Katalene, Filip Baltić iz Budrovca i Kristian Krpačić iz Čepelovca, a najviše skokove postigli su Marija Petrović iz Mičetinca i Mario Djak iz Sirove Katalene. Oni su nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim "medaljama".

Uz natjecanje, međusobno su se bodrili i poticali, ali i tješili one koji su postigli nešto lošije rezultate.

Naučeno: Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati, učenici ovih područnih škola pamtit će i primjenjivati u školskim i životnim situacijama.

Uz osmijehe i pozdrave, zahvale domaćinima i vanjskim suradnicima, okićeni "medaljama", uputili su se kućama te uspješno realizirali sa svojim učiteljima ovaj nastavni dan.

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content