NASLOVNICA / Novosti / Olimpijada u Čepelovcu

Olimpijada u Čepelovcu

Autor: Zoran Vidakovic

11. rujna 2008.

Učenici 1.,2., 3. i 4. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji jučer su obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Okupili su se u PŠ Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan nastavom hrvatskog jezika. Kroz različite nastavne jedinice, govorili su, crtali  i pisali o olimpijadi, sportu, natjecanjima i promicanju vrijednosti koje se u čovjeka razvijaju bavljenjem sportom. Budući da su učenici nedavno započeli s novom nastavnom godinom, u goste su im došli i djelatnik policijske postaje Đurđevac, gospodin Bartovčak te djelatnik autokluba Đurđevac, gospodin Krešić koji su učenike poučili o sigurnosti u prometu.

U pratnji policijskog vozila i prometnog policajca te uz vijorenje olimpijske zastave učenici i učitelji odšetali su do nogometnog igrališta u Čepelovcu gdje su nastavili s radom i druženjem.

Dočekao ih je i ugostio doručkom gospodin Marjanović, sportski trener i predsjednik nogometnog kluba Vinogradar. Na igralištu su učitelji za svoje učenike osmislili i organizirali Malu olimpijadu područnih škola. Učenici su se po razredima natjecali u sljedećim sportskim disciplinama: učenici 1. razreda u brzom trčanu do 20 metara, učenici 2. razreda u bacanju lopte u cilj, učenici 3. razreda u skoku u dalj, a učenici 4. razreda u skoku u vis.

Učenici su, potaknuti geslom olimpijskih igara "brže, više, jače" dali sve od sebe u natjecanju.

Najbolje rezultate postigli su sljedeći učenici: u brzom trčanu do 20 metara najbrži su bili Leonardo Stankić iz Sirove Katalene, Roana Fuk iz Čepelovca i Ema Levačić iz Mičetinca, u bacanju lopte u cilj najboli su bili Goran Balen, Vivian Novak i Denis Vedriš iz Čepelovca, najdalje su skočili Pavo Gavrić iz Sirove Katalene, Filip Baltić iz Budrovca i Kristian Krpačić iz Čepelovca, a najviše skokove postigli su Marija Petrović iz Mičetinca i Mario Djak iz Sirove Katalene. Oni su nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim "medaljama".

Uz natjecanje, međusobno su se bodrili i poticali, ali i tješili one koji su postigli nešto lošije rezultate.

Naučeno: Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati, učenici ovih područnih škola pamtit će i primjenjivati u školskim i životnim situacijama.

Uz osmijehe i pozdrave, zahvale domaćinima i vanjskim suradnicima, okićeni "medaljama", uputili su se kućama te uspješno realizirali sa svojim učiteljima ovaj nastavni dan.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content