NASLOVNICA / Novosti / Održana zajednička međugranična edukacija u sklopu projekta za darovite učenike – GiftedHUHR

Održana zajednička međugranična edukacija u sklopu projekta za darovite učenike – GiftedHUHR

Autor: Marija Sladoljev

14. listopada 2020.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira naš osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Provedba projekta započela je održavanjem početne konferencija u Križevcima. To je bila prilika da se projektni partneri međusobno upoznaju, predstave svoje škole te razrade aktivnosti koje će se provoditi na projektu.

Prva zajednička prekogranična edukacija održana je u našoj školi, u petak, 9. listopada 2020. Zbog trenutne zdravstvene situacije edukacija je organizirana on line. Našu školu je partnerima predstavio prof. Nikola Vuković, pedagog. Predavačica stručnog dijela edukacije bila je renomirana stručnjakinja na području darovitosti djece – Jasna Cvetković-Lay.

Teme edukacije bile su: „Didaktičke strategije i pristupi učenju i poučavanju darovitih učenika“, „Kakvog učitelja trebaju daroviti učenici?“ te „Identifikacija i rad s darovitim učenicima“. Edukatorica je podijelila svoja iskustvima u radu s darovitima kroz suradnju sa stručnjacima diljem Europe s osobitim naglaskom na mađarski model. Na kraju edukacije se diskutiralo o našim vjerovanjima i mitovima o darovitim učenicima.

Projektom će biti obuhvaćeni učenici trećih razreda koji će imati prilike sudjelovati u izvannastavnom obogaćenom programu za darovite učenike te edukativnim susretima s učenicima polaznicima škola partnera.

Ostale obavijesti

26. studenoga 2021.

NAJAVA: Volonterska akcija

Školski filantropski klub „IZVOR DOBROTE“ Osnovna škola Đurđevac POZIV ZA UKLJUČIVANJE U VOLONTERSKU AKCIJU Poštovani, U sklopu rada Školskog filantropskog […]

24. studenoga 2021.

Zasadi drvo ne budi panj

Naša škola se i ove godine prijavila u nacionalnu kampanju “Zasadi drvo ne budi panj”. U srijedu 24.11. 2021. godine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content