NASLOVNICA / Novosti / Održana zajednička međugranična edukacija u sklopu projekta za darovite učenike – GiftedHUHR

Održana zajednička međugranična edukacija u sklopu projekta za darovite učenike – GiftedHUHR

Autor: Marija Sladoljev

27. studenoga 2020.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

U prvom dijelu provođenja projekta predviđene su edukacije za učitelje i stručne suradnike. Posljednja u nizu edukacija održana je 26. studenoga 2020. Radi se o zajedničkoj, prekograničnoj edukaciji koju su organizirali partneri iz Javnog obrazovnog centra Zalaegerszeg iz Mađarske. Teme edukacije bile su: Identifikacija darovitih učenika te Edukacija darovitih učenika. Projektom je predviđeno putovanje učitelja na edukaciju u Mađarsku, ali su aktivnosti radi pandemije koronavirusa održane on line.

Ovom edukacijom je završen ciklus edukacija za učitelje i stručne suradnike te u sljedećem ciklusu slijede aktivnosti za učenike. Projektom su obuhvaćeni učenici trećih razreda svih škola partnera koji će imati prilike sudjelovati u izvannastavnom obogaćenom programu za darovite učenike te edukativnim susretima s učenicima polaznicima škola partnera.

Priloženi dokumenti:
814_DSC_4578-scaled.jpg

Ostale obavijesti

25. ožujka 2023.

Debata u OŠ Molve

U petak, 24.3.2023. učenici naše škole Paola Šestak, Luka i Karlo Sabolić, Mia Robotić i Petra Čeko posjetili su – […]

23. ožujka 2023.

Proljeće pozdravlja i Mravlji lav

U utorak 21.3.2023. u sportskoj dvorani naše škole održana je priredba Pozdrav proljeću što je bila prilika da naša učenička […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content