NASLOVNICA / Novosti / Održana tradicionalna priredba Pozdrav proljeću

Održana tradicionalna priredba Pozdrav proljeću

Autor:

22. ožujka 2018.

Jučer, 21. ožujka 2018., u našoj je sportskoj dvorani održana već tradicionalna priredba Pozdrav proljeću. Priredbu su pripremili učenici i učitelji te učitelji voditelji grupa slobodnih aktivnosti u našoj školi.

Na samome početku programa nazočnima se obratio ravnatelj Danijel Domišljanović istaknuvši kako je ova priredba još jedan od sadržaja kojim promičemo i potičemo ekološku svijest naših učenika. Nazočnima se potom obratio i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, koji je iskoristio priliku da istakne simboliku kalendarski prvoga dana proljeća i dana kada i službeno završava natječaj za javnu nabavu za rekonstrukciju i dogradnju naše škole te naglasio da radovi započinju uskoro.

Ovogodišnji je program otvorio zbor naše škole pod vodstvom učiteljice Tajane Tomec Lesjak pjesmom Sunce, oblak, vjetar. Obilježili smo i dvjestotu godišnjicu rođenja poznatog pjesnika Petra Preradovića čitanjem stihova njegove poznate pjesme Putnik. Pjesmu je čitala učenica 6. D razreda Tamara Šimunic. Recitaciju pod nazivom Što je sreća, pjesmu Smij se te Romski ples izveli su učenici Romi, polaznici Male kreativne socijalizacijske skupine pod vodstvom učiteljica Nade Petrović i Olge Lazar. Drugu godinu zaredom svoje su ekološke kreacije predstavili učenici od drugog do osmog razreda na Eko reviji. Najuspješnija kreacija, prema ocjeni stručnog povjerenstva, bila je haljina koju su dizajnirale Patricija Fuček i Petra Filipović. Polaznici Vjeronaučne grupe pod vodstvom vjeroučitelja Branka Maznika recitirali su stihove o Uskrsu. Učenici 2. d razreda, članovi Lutkarske grupe, pod vodstvom njihove učiteljice Marijane Kralj uprizorili su recital pod nazivom Isusova visibaba. Plesna skupina voditeljice učiteljice Maje Matić plesala je uz glazbu pjesme Prijateljstvo. Scensku igru pod nazivom Pa gdje je to proljeće izveli su članovi dramske družine pod vodstvom učiteljice Marijane Bušić. Pjesmu Vladimira Vidrića pod naslovom Pejzaž krasnoslovila je Ana Marija Barberić iz 5. a razreda. Skladbu Andante na gitari je odsvirala Una Dujmović, učenica 4. a razreda. Svoj literarni rad pod nazivom Vila i proljeće pročitao je učenik Ivan Zvonimir Golub. Mala folklorna skupina izvela je kratku koreografiju pod nazivom Mi smo djeca vesela. Na samome kraju programa zaplesale su nam učenice članice Plesne skupine Xarmy pod vodstvom učiteljice Nataše Mikuš. Pozornicu su i za ovu priredbu izradili i uredili učenici polaznici Likovne grupe i učitelj Zoran Vidaković.

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content