NASLOVNICA / Novosti / Održana prva radionica za učenike u sklopu projekta GiftedHUHR u Osnovnoj školi Đurđevac

Održana prva radionica za učenike u sklopu projekta GiftedHUHR u Osnovnoj školi Đurđevac

Autor: Marija Sladoljev

10. ožujka 2021.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom su obuhvaćeni učenici trećih razreda koji će sudjelovati u izvannastavnom obogaćenom programu za darovite učenike te edukativnim susretima s učenicima polaznicima škola partnera.

U našoj školi je u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. održana prva radionica za učenike. Tema radionice bila je Samosvijest – tko sam ja, moje osobine, interesi, darovitost. Voditeljica radionica je psihologinja Paula Kuharić. Planirano je sedam radionica za učenike naše škole te tri online radionice u kojima će istovremeno sudjelovati svi učenici polaznici škola partnera.

U sljedećoj fazi provedbe projekta planirana je prekogranična suradnja i druženje s učenicima polaznicima škola partnera uključenih u projekt kroz Olimpijadu izvrsnosti i  kampove u kojima ćemo uživati u odmjeravanju snaga u sportu i znanju.

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content