NASLOVNICA / Novosti / Održan jednodnevni susret učenika i učitelja u sklopu projekta GiftedHUHR

Održan jednodnevni susret učenika i učitelja u sklopu projekta GiftedHUHR

Autor: Marija Sladoljev

21. rujna 2021.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.
Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.
Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.
Projektom su planirani edukativni susreti učenika i učitelja škola partnera. Budući da radi koronakrize to do sada nije bilo moguće realizirati, ove aktivnosti realiziramo sada, krajem provedbe projekta. Prvi takav susret održan je u našoj školi i našem gradu Đurđevcu 17. rujna 2021. godine. Projektni tim osmislio je aktivnosti za učenike i učitelje tokom cijelog dana. Cilj susreta bio je upoznavanje i suradnja škola partnera kroz edukativne aktivnosti. Aktivnosti su bile osmišljene na više lokacija u Đurđevcu, ciljano kako bi gosti iz Križevaca i iz Mađarske upoznali gradske znamenitosti i povijest našega grada. Učenike i njihove učitelje smo dočekali u našoj školi, gdje smo imali glazbeni pozdrav školskog zbora i ravnatelja škole, doručak i aktivnosti upoznavanja. Zatim smo, prateći kartu grada, prošli kroz Trg sv. Jurja do Crkve sv. Jurja gdje smo naučili o crkvi i Legendi o sv.Jurju koja nam je poslužila kao tematika za dramske igre. Iza toga smo pod stručnim vodstvom istražili Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci. Nakon ručka u Starom Gradu obišli smo mini životinjski park Hrvatska Sahara. Pri povratku u školu integrirali smo naučeno i evaluirali aktivnosti tijekom dana. Na kraju je ravnatelj škole sudionicima uručio Zahvalnice i prigodne poklone koje su nam omogućili: Osnovna škola Đurđevac, Grad Đurđevac te izdavačke kuće Školska knjiga, Profil i Alfa. Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da uspješno organiziramo i realiziramo prvi jednodnevni edukativni susret škola partnera na projektu GiftedHUHR.

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content