NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Održan jednodnevni susret učenika i učitelja u sklopu projekta GiftedHUHR – Potraga za blagom u Križevcima

Održan jednodnevni susret učenika i učitelja u sklopu projekta GiftedHUHR – Potraga za blagom u Križevcima

Autor: Marija Sladoljev

04. listopada 2021.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom su planirani edukativni susreti učenika i učitelja škola partnera. Mi smo bili domaćini jednodnevnog susreta – ugostili smo učenike i učitelje iz Mađarske i Križevaca 17. rujna 2021., zatim smo posjetili školu partnera u Zalaegerszegu 24. rujna 2021., a u srijedu, 29. rujna 2021., i naše prijatelje u Križevcima. Škola domaćin je bila Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca.

Domaćini su nakon uvodnih aktivnosti, didaktičkih igara i logičkih zadataka organizirali Lov na blago. Učenici su u skupinama, u pratnji učitelja, prema uputama, prolazili širim gradskim središtem i otkrivali zanimljivosti grada Križevaca rješavanjem dobivenih zadataka. Za rješavanje zadataka bilo je potrebno snalaženje u prostoru, pozorno praćenje uputa i sadržaja koje su otkrivali te naravno, timski rad. Tako smo u sklopu potrage za blagom posjetili Gradski muzej, Crkvu sv. Ane, Crkvu sv.Križa, obišli druge gradske znamenitosti (mural na kojem su prikazani slavni Križevčani iz povijesti Grada) i trgove. Nakon potrage za blagom i ručka slijedio je kviz znanja u kojem smo integrirali i evaluirali svoje znanje stečeno kroz cjelodnevne aktivnosti. Na kraju su uslijedile zahvale i pokloni naših domaćina.

Ovim putem se zahvaljujem cijelom timu GiftedHUHR projekta: Zoranu Vidakoviću, Sanji Flajs-Vidaković, Nadi Petrović, Marijani Kralj, Jasmini Filipović-Konjarek te našem ravnatelju Danijelu Domišljanoviću koji nas podržava.

Ostale obavijesti

23. lipnja 2022.

Završni ples osmaša OŠ Đurđevac

Učenici osmih razreda posljednji nastavni dan otplesali su ispred škole ples grizlica. Pripremila ih je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko […]

09. lipnja 2022.

Rezultati natjecanja u krasnoslovu “Podravina u stihovima”

Danas je održana javna priredba naše škole povodom njegovanja zavičajnog pjesništva u Domu kulture Đurđevac. U finalnom natjecanju u pisanju […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content