NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Održan jednodnevni susret učenika i učitelja u sklopu projekta GiftedHUHR – Potraga za blagom u Križevcima

Održan jednodnevni susret učenika i učitelja u sklopu projekta GiftedHUHR – Potraga za blagom u Križevcima

Autor: Marija Sladoljev

04. listopada 2021.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom su planirani edukativni susreti učenika i učitelja škola partnera. Mi smo bili domaćini jednodnevnog susreta – ugostili smo učenike i učitelje iz Mađarske i Križevaca 17. rujna 2021., zatim smo posjetili školu partnera u Zalaegerszegu 24. rujna 2021., a u srijedu, 29. rujna 2021., i naše prijatelje u Križevcima. Škola domaćin je bila Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca.

Domaćini su nakon uvodnih aktivnosti, didaktičkih igara i logičkih zadataka organizirali Lov na blago. Učenici su u skupinama, u pratnji učitelja, prema uputama, prolazili širim gradskim središtem i otkrivali zanimljivosti grada Križevaca rješavanjem dobivenih zadataka. Za rješavanje zadataka bilo je potrebno snalaženje u prostoru, pozorno praćenje uputa i sadržaja koje su otkrivali te naravno, timski rad. Tako smo u sklopu potrage za blagom posjetili Gradski muzej, Crkvu sv. Ane, Crkvu sv.Križa, obišli druge gradske znamenitosti (mural na kojem su prikazani slavni Križevčani iz povijesti Grada) i trgove. Nakon potrage za blagom i ručka slijedio je kviz znanja u kojem smo integrirali i evaluirali svoje znanje stečeno kroz cjelodnevne aktivnosti. Na kraju su uslijedile zahvale i pokloni naših domaćina.

Ovim putem se zahvaljujem cijelom timu GiftedHUHR projekta: Zoranu Vidakoviću, Sanji Flajs-Vidaković, Nadi Petrović, Marijani Kralj, Jasmini Filipović-Konjarek te našem ravnatelju Danijelu Domišljanoviću koji nas podržava.

Ostale obavijesti

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

12. travnja 2024.

Izložbena prodaja knjiga u školskoj knjižnici

Organizirana je prodaja otpisanih knjiga  (slikovnice, lektira, beletristika, enciklopedije, stručna literatura). Prema Pravilniku o zaštiti, reviziji i otpisu knjižnične građe […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content