NASLOVNICA / Novosti / Od zrna do kruha

Od zrna do kruha

Autor:

18. listopada 2014.

Da je od zrna do kruha naporan i dug put spoznali su učenici Područne škole Budrovac 15. listopada 2014. integriranim nastavim danom kroz niz aktivnosti. 

Nakon što su čitali pjesme o pekaru i kruhu, sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar ugostili u školi gospođu Katicu Zebec, baku učenika Davida, Mateje i Sare, koja ih je poučila kako se peče kruh. Sa sobom je donijela sve potrebne sastojke za pečenje kruha te pokazala učenicima kako se pravi i mijesi tijesto, a zatim su učenici postali mali pekari te umijesili razna peciva i odnijeli ih na pečenje.

Zaključili su da im nije bilo lako.

Dok su učenici s nestrpljenjem iščekivali da se pecivo ispeče, baka im je pričala kako se nekada sijala i žela pšenica, kako i gdje se pekao kruh te pokazala razne vrste žitarica od kojih nastaje brašno. Za to vrijeme, pecivo se ispeklo i učenici su, već pomalo i gladni, pojeli sve do zadnje mrvice, a pecivo im je bilo još slađe jer su sami sudjelovali u radu. Zapjevali su pjesmu Mlin te se zahvalili Bogu na plodovima zemlje i vrijednim rukama svojih roditelja, baka i djedova na kruhu što ga blaguju svaki dan. Pospremili su učionicu i zahvalili se svojoj gošći i baki na pouci i kruhu.

S radošću će pjevati i zahvaljivati na nedjeljnoj svetoj misi kada će se u Budrovcu obilježiti Dan kruha i zahvale za plodove zemlje, jer sada sami znaju da je put od zrna do kruha naporan i dug, pun žuljevitih ruku i oznojenih čela svih koji rade taj vrijedan posao. 

Ostale obavijesti

19. svibnja 2022.

Službeni rezultati Državnog natjecanja iz astronomije

Objavljujemo Bilten sa službenim rezultatima Državnog natjecanja iz astronomije.Čestitamo najuspješnijima!

19. svibnja 2022.

Dva zlata i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content