NASLOVNICA / Novosti / Od zrna do kruha

Od zrna do kruha

Autor:

18. listopada 2014.

Da je od zrna do kruha naporan i dug put spoznali su učenici Područne škole Budrovac 15. listopada 2014. integriranim nastavim danom kroz niz aktivnosti. 

Nakon što su čitali pjesme o pekaru i kruhu, sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar ugostili u školi gospođu Katicu Zebec, baku učenika Davida, Mateje i Sare, koja ih je poučila kako se peče kruh. Sa sobom je donijela sve potrebne sastojke za pečenje kruha te pokazala učenicima kako se pravi i mijesi tijesto, a zatim su učenici postali mali pekari te umijesili razna peciva i odnijeli ih na pečenje.

Zaključili su da im nije bilo lako.

Dok su učenici s nestrpljenjem iščekivali da se pecivo ispeče, baka im je pričala kako se nekada sijala i žela pšenica, kako i gdje se pekao kruh te pokazala razne vrste žitarica od kojih nastaje brašno. Za to vrijeme, pecivo se ispeklo i učenici su, već pomalo i gladni, pojeli sve do zadnje mrvice, a pecivo im je bilo još slađe jer su sami sudjelovali u radu. Zapjevali su pjesmu Mlin te se zahvalili Bogu na plodovima zemlje i vrijednim rukama svojih roditelja, baka i djedova na kruhu što ga blaguju svaki dan. Pospremili su učionicu i zahvalili se svojoj gošći i baki na pouci i kruhu.

S radošću će pjevati i zahvaljivati na nedjeljnoj svetoj misi kada će se u Budrovcu obilježiti Dan kruha i zahvale za plodove zemlje, jer sada sami znaju da je put od zrna do kruha naporan i dug, pun žuljevitih ruku i oznojenih čela svih koji rade taj vrijedan posao. 

Ostale obavijesti

05. srpnja 2021.

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima i proglašenje učenika generacije

Danas je u velikoj dvorani naše škole održana skromna, no svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Okupljenim osmašima s nekoliko […]

05. srpnja 2021.

Preuzet paket za projekt Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići

U našu školu stigle su torbe prve pomoći koje će biti podrška u projektu Crvenog križa koji je odobrilo Ministarstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content