NASLOVNICA / Novosti / Obilježili smo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Obilježili smo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Autor:

13. svibnja 2019.

       Podmlatkari Crvenog križa 1. razreda naše škole sa svojom učiteljicom Nadom Petrović 8. svibnja bili su u gostima Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. 

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je rođen 8. svibnja. Uz čestitke, prigodni recital i pjesme izrazili su zahvalnost svim crvenokrižašima na nesebičnosti, humanosti i pomoći koju pružaju onima kojima je to potrebno.      Kako je Crveni križ jedna velika, velika humana obitelj, a uskoro se obilježava Majčin dan  i Dan obitelji, mladi podmlatkari spomenuli su i te važne datume u životu svakog čovjeka, datume dobra.

Domaćini su, predvođeni predsjednicom Brankom Stipović i predsjednicom Županijskog društva Crvenog križa Dubravkom Jaković, bili ganuti čestitkama, poklonima i pažnjom mladih podmlatkara koji vidljivo hrabro koračaju putem humanosti za ostvarivanje boljeg sutra za sve.

Ostale obavijesti

05. srpnja 2021.

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima i proglašenje učenika generacije

Danas je u velikoj dvorani naše škole održana skromna, no svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Okupljenim osmašima s nekoliko […]

05. srpnja 2021.

Preuzet paket za projekt Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići

U našu školu stigle su torbe prve pomoći koje će biti podrška u projektu Crvenog križa koji je odobrilo Ministarstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content