NASLOVNICA / Novosti / Obilježili smo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Obilježili smo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Autor:

13. svibnja 2019.

       Podmlatkari Crvenog križa 1. razreda naše škole sa svojom učiteljicom Nadom Petrović 8. svibnja bili su u gostima Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. 

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je rođen 8. svibnja. Uz čestitke, prigodni recital i pjesme izrazili su zahvalnost svim crvenokrižašima na nesebičnosti, humanosti i pomoći koju pružaju onima kojima je to potrebno.      Kako je Crveni križ jedna velika, velika humana obitelj, a uskoro se obilježava Majčin dan  i Dan obitelji, mladi podmlatkari spomenuli su i te važne datume u životu svakog čovjeka, datume dobra.

Domaćini su, predvođeni predsjednicom Brankom Stipović i predsjednicom Županijskog društva Crvenog križa Dubravkom Jaković, bili ganuti čestitkama, poklonima i pažnjom mladih podmlatkara koji vidljivo hrabro koračaju putem humanosti za ostvarivanje boljeg sutra za sve.

Ostale obavijesti

19. svibnja 2022.

Službeni rezultati Državnog natjecanja iz astronomije

Objavljujemo Bilten sa službenim rezultatima Državnog natjecanja iz astronomije.Čestitamo najuspješnijima!

19. svibnja 2022.

Dva zlata i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content