NASLOVNICA / Novosti / Obilježili smo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Obilježili smo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Autor:

13. svibnja 2019.

       Podmlatkari Crvenog križa 1. razreda naše škole sa svojom učiteljicom Nadom Petrović 8. svibnja bili su u gostima Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. 

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je rođen 8. svibnja. Uz čestitke, prigodni recital i pjesme izrazili su zahvalnost svim crvenokrižašima na nesebičnosti, humanosti i pomoći koju pružaju onima kojima je to potrebno.      Kako je Crveni križ jedna velika, velika humana obitelj, a uskoro se obilježava Majčin dan  i Dan obitelji, mladi podmlatkari spomenuli su i te važne datume u životu svakog čovjeka, datume dobra.

Domaćini su, predvođeni predsjednicom Brankom Stipović i predsjednicom Županijskog društva Crvenog križa Dubravkom Jaković, bili ganuti čestitkama, poklonima i pažnjom mladih podmlatkara koji vidljivo hrabro koračaju putem humanosti za ostvarivanje boljeg sutra za sve.

Ostale obavijesti

04. listopada 2022.

Saziv vijeća roditelja – 6. 10. 2022.

U privitku se nalazi poziv za održavanje konstituirajuće sjednice Vijeća roditelja OŠ Đurđevac.

04. listopada 2022.

Zaziv Duha Svetoga u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu, 28.rujna 2022., učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju sa svojim su učiteljicama sudjelovali na svetoj misi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content