NASLOVNICA / Produženi boravak / Obilježili smo Međunarodni dan tolerancije i Dan sjećanja na Vukovar

Obilježili smo Međunarodni dan tolerancije i Dan sjećanja na Vukovar

Autor:

20. studenoga 2017.

U četvrtak, 16. studenoga 2017. godine, učenici produženog boravka sa svojom učiteljicom Jelenom Jendrašic, kroz organizirano slobodno vrijeme, obilježili su Međunarodni dan tolerancije brojnim aktivnostima. Tijekom poslijepodneva učenici su na dogovoreno mjesto za pisanje, spontano, zapisivali što ih čini sretnima ili tužnima te na kraju dana čitali poruke i razgovarali o tome. Učenici su napisali popis savjeta za rješavanje svađe, sukoba, neprijateljstva, rata, ljutnje, tuge i straha. Razgovorm u krugu izrazili su pozitivne stavove o učenicima iz naše grupe. Kroz kreativno – likovnu radionicu izrazili su nepravdu  i nerazumijevanje različitim oblicima, istovremenim crtanjem lijevom i desnom rukom, a zatim su nastale praznine na papiru bojali bojama tolerancije. 

Tolerancija otvara vrata u poslovanju, obrazovanju, putovanjima, slobodnom vremenu, odabiru stila života, umjetnosti, te drugim područjima života. Kako bi naša djeca imala uspješnu budućnost, moraju biti u mogućnosti da rade sa drugima. Ne bi se smjela bojati iskoraka izvan zone udobnosti, što znači da trebaju naučiti razumjeti, poštovati ​​i cijeniti druge.

U petak, 17. studenoga 2017. godine, tradicionalno smo obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara. U pripovjednom kutku pročitali smo i interpretirali pjesmu Hrvoja Hegedušića, Stoji grad. Nakon razgovora i gledanja dokumentarnog filma, o povijesnim događanjima i ratnim stradavanjima u Vukovaru, uredili smo razredni pano. U svečanom mimohodu učenici naše škole s lampašima su prošetali do Trga sv. Jurja. Od brojnih lampaša oblikovano je veliko goruće srce posvećeno svim žrtvama Vukovara, Grada Heroja. 

Ostale obavijesti

12. studenoga 2021.

Prvašići kao kreativci, graditelji i izumitelji

Prvašići su u listopadu s učiteljicom Marinom nastavili ostvarivati svoje kreativne ideje na određene zadatke. Učenici su se u svoje […]

10. studenoga 2021.

Listopad u 3. i 4. razredima produženog boravka

U listopadu je grupa učenika 3. i 4. razreda produženog boravka uživala u mnogim zajedničkim aktivnostima. Osim igara koje su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content