NASLOVNICA / Produženi boravak / Obilježili smo Međunarodni dan tolerancije i Dan sjećanja na Vukovar

Obilježili smo Međunarodni dan tolerancije i Dan sjećanja na Vukovar

Autor:

20. studenoga 2017.

U četvrtak, 16. studenoga 2017. godine, učenici produženog boravka sa svojom učiteljicom Jelenom Jendrašic, kroz organizirano slobodno vrijeme, obilježili su Međunarodni dan tolerancije brojnim aktivnostima. Tijekom poslijepodneva učenici su na dogovoreno mjesto za pisanje, spontano, zapisivali što ih čini sretnima ili tužnima te na kraju dana čitali poruke i razgovarali o tome. Učenici su napisali popis savjeta za rješavanje svađe, sukoba, neprijateljstva, rata, ljutnje, tuge i straha. Razgovorm u krugu izrazili su pozitivne stavove o učenicima iz naše grupe. Kroz kreativno – likovnu radionicu izrazili su nepravdu  i nerazumijevanje različitim oblicima, istovremenim crtanjem lijevom i desnom rukom, a zatim su nastale praznine na papiru bojali bojama tolerancije. 

Tolerancija otvara vrata u poslovanju, obrazovanju, putovanjima, slobodnom vremenu, odabiru stila života, umjetnosti, te drugim područjima života. Kako bi naša djeca imala uspješnu budućnost, moraju biti u mogućnosti da rade sa drugima. Ne bi se smjela bojati iskoraka izvan zone udobnosti, što znači da trebaju naučiti razumjeti, poštovati ​​i cijeniti druge.

U petak, 17. studenoga 2017. godine, tradicionalno smo obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara. U pripovjednom kutku pročitali smo i interpretirali pjesmu Hrvoja Hegedušića, Stoji grad. Nakon razgovora i gledanja dokumentarnog filma, o povijesnim događanjima i ratnim stradavanjima u Vukovaru, uredili smo razredni pano. U svečanom mimohodu učenici naše škole s lampašima su prošetali do Trga sv. Jurja. Od brojnih lampaša oblikovano je veliko goruće srce posvećeno svim žrtvama Vukovara, Grada Heroja. 

Ostale obavijesti

18. studenoga 2022.

„MISLI NA SEBE – ČITAJ!“  – 2. i 4.c produženog boravka

Učenici produženog boravka zajedno sa svojom učiteljicom tijekom Mjeseca hrvatske knjige provodili su aktivnost „Stopić – čitamo!“. U toj aktivnosti […]

27. listopada 2022.

Dobro došla jeseni! – 3. i 4. razred produženog boravka

Dobrodošlicu jeseni,  poželjeli su učenici produženog boravka 3. i 4. razreda. Čarobna i bogata jesen inspiracija je mnogim dječjim radovima. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content