NASLOVNICA / Novosti / Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Autor:

11. rujna 2018.

Jučer je naša škola obilježila Hrvatski olimpijski dan raznim sportskim aktivnostima. Hrvatski olimpijski dan organizirala je Zajednica sportskih udruga u suradnji s našom školom, Dječjim vrtićom Maslačak, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva i Strukovnom školom Đurđevac.

Hrvatski olimpijski dan tradicionalna je manifestacija proslave dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora te promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima. Učenici od drugog do četvrtog razreda natjecali su se u skakanju u vrećama i povlačenju užeta, a učenici od petog do osmog razreda, te učenici Gimnazije i Strukovne škole sudjelovali su u utrci po ulicama oko utvrde Stari grad i utrci oko devine nastambe u Hrvatskoj sahari. Sve je nazočne pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji su uz ostale građane i okupljene roditelje navijanjem podržali natjecatelje. Pohvalili su aktivnosti Zajednice sportskih udruga koja radi na poticanju djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom te su svim natjecateljima poželjeli fair-play igru. U kategoriji Skakanje u vreći za djevojčice drugih razreda prvo je mjesto osvojila Vita Flamaceta, drugo Tea Husar, a treće Ema Vujčić. Kod dječaka drugih razreda prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Matko Bedeković, srebrnu Pavao Stanešić, a brončanu Franjo Županić. Djevojčice trećih razreda također su bile vrlo uspješne u ovoj pomalo zaboravljenoj igri, a prvo je mjesto osvojila Petra Međurečan, drugo Mia Robotić i treće Ana Lenardić. Kod dječaka trećih razreda najbolji je bio Lovro Jerbić, drugi Jakov Peršić, a treći Luka Tišljar. Kod djevojčica trećih razreda zlato je osvojila Julijana Rupčić, srebro Mihaela Oršuš, a broncu Maja Šalamon. U kategoriji dječaka četvrtih razreda najbolji je bio Tomislav Šiptar, drugi Dario Odobašić, a treći Dominik Paro. Učenici razredne nastave natjecali su se i u kategoriji Povlačenje užeta. Kod drugih razreda najbolji je bio 2. B u sastavu Dora Jerbić, Idora Lopar, Vanesa Vencel, Petar Grumerec, Luka Seleš i Ivan Sulimanec. Kod trećih razreda pobijedili su učenici 3. D razreda u sastavu Katja Patačko, Sara Svetec, Greta Robotić, Fran Jurić, Teo Milošević i Niko Pregiban, a kod četvrtih razreda učenici 4. A u sastavu Ana Jakupčić, Ida Josipović, Lara Plemenčić, Nino Bogdan, Daniel Jadanec i Alen Janković. Učenici od petoga do osmoga razreda trčali su oko utvrde Stari grad. Prvo mjesto u kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda osvojila je Elvira Oršoš (6.c), drugo Ema Domišljanović (5.d), a treće Lana Husar (6.c). Kod dječaka petih i šestih razreda najuspješniji je bio Đulijano Horvat (6.a), drugo je mjesto osvojio Enis Oršoš (5.d), a treće.Roko Hosi (5.a). Trčale su i djevojčice sedmih i osmih razreda. Najuspješnija bila je Tihana Kožar (8.b), srebro je osvojila Ema Patačko (8.c), a broncu Korina Fuček (8.d). Kod dječaka sedmih i osmih razreda najbolji je bio Marin Stanešić (8.c). srebro je osvojio Eduard Kaić (7.b), a broncu Domagoj Husnjak (8.d).

Ostale obavijesti

29. rujna 2022.

NAJAVA: Obilježavanje Dječjeg tjedna

Idućeg tjedna u našoj školi raznim aktivnostima obilježavamo dječji tjedan. OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i […]

29. rujna 2022.

Jednodnevni izlet učenika četvrtih razreda u Zagreb

Učenici 4.a, b i c razreda  sa svojim učiteljicama V. Šijak, A. Jančijev i B. Bionda Jakubovskaja 27. rujna 2022. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content