NASLOVNICA / Novosti / Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Autor: Antonela Carek

13. rujna 2021.

Danas su učenici naše škole i Područnoga odjela za djecu s teškoćama u razvoju različitim sportskim aktivnostima obilježili Hrvatski olimpijski dan. Hrvatski olimpijski dan tradicionalna je manifestacija proslave dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora te promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima. Podno utvrde Stari grad prvo su se u raznim disciplinama natjecali učenici razredne nastave. U povlačenju užeta pobijedili su učenici 2. d, 3. a i 4. a razreda. U kategoriji skakanja u vrećama za djevojčice pobijedile su Anja Horvat (2. c) u kategoriji drugih razreda, Eva Benaković (3. b) u kategoriji trećih i Morena Kožar (4. a) u kategoriji četvrtih razreda. Kod dječaka najbolji je bio Karlo Vincek (2. d) u kategoriji drugih razreda, Tibor Mikuldaš (3. c) u kategoriji trećih i Ivan Špoljar (4. c) u kategoriji četvrtih razreda. Učenici viših razreda utrkivali su se oko devine nastambe u Hrvatskoj Sahari. Prvo su trčale djevojčice 5.-tih i 6.-tih razreda, a prvo je mjesto osvojila Mia Robotić (6. d), drugo Ana Lenardić (6. b) dok je treća bila Lana Ređep (6. a). Potom su trčali dječaci 5.-tih i 6.-tih razreda, a najbolji je bio Luka Horvat (6. c), dok je drugo mjesto osvojio Toma Ferderber (6. c), a treće Jakov Peršić (6. a). Uslijedila je utrka djevojčica 7.-ih i 8.-ih razreda. Prvo je mjesto osvojila Mirna Đapa (8. d), drugo Mihaela Oršoš (7. d), a treće mjesto Kiara Kapelčan (8. a). U kategoriji dječaka 7.-ih i 8.-ih razreda najbolji je bio Luka Slamić (7. d), drugo je mjesto osvojio Dario Odobašić (7. d), a treće Nino Oršuš (8. d).

Male i velike olimpijce pozdravio je naš ravnatelj Danijel Domišljanović te predsjednik Zajednice sportskih udruga Ivan Juričić, a podršku su im svojim dolaskom dali i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Čestitamo najboljima, ali i svim sudionicima i organizatorima na uspješno obilježenom Hrvatskom olimpijskom danu.

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content