NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Međunarodni dan volontera u sedmim razredima

Obilježen Međunarodni dan volontera u sedmim razredima

Autor:

16. prosinca 2019.

Učenici sedmih razreda, u ponedjeljak 9. prosinca 2019., ugostili su volonterku Luciju Fusić, đurđevčanku koja je pohađala našu osnovnu školu. Ona ih je upoznala sa svojim volonterskim aktivnostima te misijama u Meksiko i Indiju.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. U sklopu ostvarivanja navedenog cilja  učenici sedmih razreda u ponedjeljak 9. prosinca 2019. ugostili su volonterku Luciju Fusić koja ih je upoznala sa svojim volonterskim aktivnostima te misijama u Meksiko i Indiju. Uz živopisno i nadasve zanimljivo predavanje popraćeno fotografijama i videozapisima Lucija je učenike upoznala s pojmom volontiranja te važnosti prepoznavanja volonterskih aktivnosti za osobni i socijalni razvoj. Učenici su upoznati s Lucijinim iskustvom volontiranja još iz školskih dana te su pozvani na moguću buduću suradnju u volonterskim aktivnostima za koju su pojedini učenici bili zainteresirani.

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content