NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Međunarodni dan volontera u sedmim razredima

Obilježen Međunarodni dan volontera u sedmim razredima

Autor:

16. prosinca 2019.

Učenici sedmih razreda, u ponedjeljak 9. prosinca 2019., ugostili su volonterku Luciju Fusić, đurđevčanku koja je pohađala našu osnovnu školu. Ona ih je upoznala sa svojim volonterskim aktivnostima te misijama u Meksiko i Indiju.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. U sklopu ostvarivanja navedenog cilja  učenici sedmih razreda u ponedjeljak 9. prosinca 2019. ugostili su volonterku Luciju Fusić koja ih je upoznala sa svojim volonterskim aktivnostima te misijama u Meksiko i Indiju. Uz živopisno i nadasve zanimljivo predavanje popraćeno fotografijama i videozapisima Lucija je učenike upoznala s pojmom volontiranja te važnosti prepoznavanja volonterskih aktivnosti za osobni i socijalni razvoj. Učenici su upoznati s Lucijinim iskustvom volontiranja još iz školskih dana te su pozvani na moguću buduću suradnju u volonterskim aktivnostima za koju su pojedini učenici bili zainteresirani.

Ostale obavijesti

24. lipnja 2021.

Upis učenika u srednju školu

Od sutra (25. lipnja )počinju prijave obrazovnih programa. Učenici su dobili potrebne upute kako prijaviti obrazovne programe ( do 6 […]

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content