NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa u 3. d razredu

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa u 3. d razredu

Autor:

27. listopada 2015.

U utorak, 27. listopada 2015. godine, djelatnici Udruge slijepih Koprivničko – križevačke županije i njihova članica Ana Tkalčec bili su gosti u 3. d razredu.

U sklopu projekta "Gledajte kroz naše naočale" za učenike su održali iskustveno – edukacijsku radionicu kroz koju su dobili priliku pobliže se upoznati s problematikom slijepih osoba, a sve s ciljem njihove što ranije senzibilizacije za osobe s oštećenjem vida! Pomoću simulacijskih naočala iskusili su razne vrste oštećenja vida, a isprobali su i kretanje pomoću dugog bijelog štapa. Naučili su osnove vođenja slijepe osobe te načine na koje valja pristupiti i pomoći u svakodnevnoj interakciji. Saznali su i kako se igraju slijepa djeca, kako uče, kako čitaju, kako se služe novcem, kako odlaze u kupovinu i dr. Članica Udruge, Ana, pričala im je o pomagalima koja slijepim osobama olakšavaju život, a neka od pomagala je i donijela sa sobom te demonstrirala rad istima. Pisala je i čitala , a na kraju je svaki učenik dobio na poklon svoje ime i prezime napisano na Braillevom pismu.

Zahvaljujemo djelatinicima Udruge, Maji i Alenu, te Ani na edukaciji i ugodnom druženju.

Svrha projekta "Gledajte kroz naše naočale" je senzibilizacija naših malih videćih sugrađana za posebnosti slijepih osoba od najranije dobi, a sve sa ciljem stvaranja društva tolerancije, uvažavanja različitosti i poticanja jednakih mogućnosti!  

Ostale obavijesti

29. ožujka 2023.

Paola Šestak pozvana na državno Natjecanje iz povijesti

Nakon održanih županijskih natjecanja, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je popise pozvanih učenika na državno Natjecanje iz povijesti. Među […]

29. ožujka 2023.

Predstavljanje slikovnice Priča jedne pčelice učitelja Davora Šokeca

Dana 29. ožujka 2023. g. organiziran je književni susret u maloj dvorani s našim učiteljem Davorom Šokecom koji je održao […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content