NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan u našim područnim školama

Obilježen Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan u našim područnim školama

Autor:

25. rujna 2009.

Učenici 1., 2., 3. i 4. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji obilježili su 23. rujna 2009. Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan!

Okupili su se u PŠ Čepelovac gdje su započeli nastavni dan učeći o povijesti olimpijskih igara, olimpijskim sportovima, nagradama, simbolima, geslu i vječnom plamenu, natjecanjima i promicanju vrijednosti koje se u čovjeka razvijaju bavljenjem sportom.

Budući da su učenici nedavno započeli s novom nastavnom godinom, u goste su im došli i djelatnik policijske postaje Đurđevac, gospodin Bartovščak te djelatnik autokluba Đurđevac, gospodin Krešić koji su učenike poučavali o sigurnosti u prometu.
U pratnji policijskog vozila i prometnog policajca te uz vijorenje olimpijske zastave učenici i učitelji odšetali su do nogometnog igrališta NK Vinogradar u Čepelovcu gdje su nastavili s radom i druženjem.
Dočekao ih je i ugostio doručkom gospodin Ivica Marjanović (sponzor doručka za svu djecu je Mjesni odbor Čepelovca s predsjednikom gospodinom Slavkom Horvatom), gospodin Dražen Šemovčan, trener NK Vinogradar i gospodin Martin Mahović.
Nakon doručka, učenicima se pridružila članica Biciklističkog kluba Đurđevac, Ivana Bobovčan koja im je govorila o pravilnoj vožnji biciklom, o njegovom održavanju i ispravnosti. Gospodin Bartovščak je učenicima pojasnio kada smiju samostalno voziti bicikl i skrenuo pozornost na poštivanje prometnih pravila.
Na igralištu su učitelji za svoje učenike osmislili i organizirali Malu olimpijadu područnih škola. Učenici su se po razredima natjecali u sljedećim sportskim disciplinama: učenici 1. razreda u brzom trčanu do 20 metara iz visokog starta, učenici 2. razreda gađanju lopticom u cilj s različitih udaljenosti, učenici 3. razreda u skoku u daljinu iz zaleta, a učenici 4. razreda u skoku u vis. Tijekom natjecanja pridružili su im se na nogometnom igralištu i ravnatelj škole, gospodin Martin Trepotec te pedagog škole, gospodin Nikola Vuković koji su nakon natjecanja pozdravili učenike i učitelje te njihove domaćine.
Učenici su, potaknuti geslom olimpijskih igara "brže, više, jače" dali sve od sebe u natjecanju.
Najbolje rezultate postigli su sljedeći učenici: u brzom trčanu do 20 metara najbrži su bili Valentina Vedriš iz PŠ Čepelovac, Dominik Lovrak iz PŠ Sirova Katalena i Luka Prelec iz PŠ Čepelovac. U gađanju lopticom u cilj najbolje su gađali Ema Levačić iz PŠ Mičetinac, Tajana Žilić i Marija Krpanić iz PŠ Čepelovac. Najdalje su skočili Isabela Mesar iz PŠ Budrovac, Denis Vedriš i Vivian Novak iz PŠ Čepelovac, a najviše skokove postigli su Pavo Gavrić, Dorotea Biškup i Stjepan Zglavnik iz PŠ Sirova Katalena.
Oni su nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim ,,medaljama,, koje im je uručio ravnatelj škole i ujedno čestitao na postignutim rezultatima.
Učenici su se tijekom natjecanja međusobno bodrili i poticali, ali i tješili one koji su postigli nešto lošije rezultate.
Naučeno: Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati, učenici ovih područnih škola pamtit će i primjenjivati u školskim i životnim situacijama.
Uz osmijehe i pozdrave, zahvale domaćinima i vanjskim suradnicima, okićeni ,,medaljama,,, uputili su se s roditeljima kućama te uspješno realizirali sa svojim učiteljima ovaj nastavni dan.
Učiteljica Olga Lazar
dfsagsdgsddhs

Ostale obavijesti

07. prosinca 2022.

Bili smo na frekvenciji 87.6 Mhz!

Nas desetak učenika iz 7.d i 7.e razreda u utorak smo, kao nastavak razgovora o medijima na grupi  „Medijska pismenost“, […]

06. prosinca 2022.

Sveti Nikola posjetio Odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Povodom blagdana svetog Nikole, volonteri udruge “Ruka u ruci” koju čine učenici gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva pod vodstvom pedagoginje Jasne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content