NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan u našim područnim školama

Obilježen Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan u našim područnim školama

Autor:

25. rujna 2009.

Učenici 1., 2., 3. i 4. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji obilježili su 23. rujna 2009. Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan!

Okupili su se u PŠ Čepelovac gdje su započeli nastavni dan učeći o povijesti olimpijskih igara, olimpijskim sportovima, nagradama, simbolima, geslu i vječnom plamenu, natjecanjima i promicanju vrijednosti koje se u čovjeka razvijaju bavljenjem sportom.

Budući da su učenici nedavno započeli s novom nastavnom godinom, u goste su im došli i djelatnik policijske postaje Đurđevac, gospodin Bartovščak te djelatnik autokluba Đurđevac, gospodin Krešić koji su učenike poučavali o sigurnosti u prometu.
U pratnji policijskog vozila i prometnog policajca te uz vijorenje olimpijske zastave učenici i učitelji odšetali su do nogometnog igrališta NK Vinogradar u Čepelovcu gdje su nastavili s radom i druženjem.
Dočekao ih je i ugostio doručkom gospodin Ivica Marjanović (sponzor doručka za svu djecu je Mjesni odbor Čepelovca s predsjednikom gospodinom Slavkom Horvatom), gospodin Dražen Šemovčan, trener NK Vinogradar i gospodin Martin Mahović.
Nakon doručka, učenicima se pridružila članica Biciklističkog kluba Đurđevac, Ivana Bobovčan koja im je govorila o pravilnoj vožnji biciklom, o njegovom održavanju i ispravnosti. Gospodin Bartovščak je učenicima pojasnio kada smiju samostalno voziti bicikl i skrenuo pozornost na poštivanje prometnih pravila.
Na igralištu su učitelji za svoje učenike osmislili i organizirali Malu olimpijadu područnih škola. Učenici su se po razredima natjecali u sljedećim sportskim disciplinama: učenici 1. razreda u brzom trčanu do 20 metara iz visokog starta, učenici 2. razreda gađanju lopticom u cilj s različitih udaljenosti, učenici 3. razreda u skoku u daljinu iz zaleta, a učenici 4. razreda u skoku u vis. Tijekom natjecanja pridružili su im se na nogometnom igralištu i ravnatelj škole, gospodin Martin Trepotec te pedagog škole, gospodin Nikola Vuković koji su nakon natjecanja pozdravili učenike i učitelje te njihove domaćine.
Učenici su, potaknuti geslom olimpijskih igara "brže, više, jače" dali sve od sebe u natjecanju.
Najbolje rezultate postigli su sljedeći učenici: u brzom trčanu do 20 metara najbrži su bili Valentina Vedriš iz PŠ Čepelovac, Dominik Lovrak iz PŠ Sirova Katalena i Luka Prelec iz PŠ Čepelovac. U gađanju lopticom u cilj najbolje su gađali Ema Levačić iz PŠ Mičetinac, Tajana Žilić i Marija Krpanić iz PŠ Čepelovac. Najdalje su skočili Isabela Mesar iz PŠ Budrovac, Denis Vedriš i Vivian Novak iz PŠ Čepelovac, a najviše skokove postigli su Pavo Gavrić, Dorotea Biškup i Stjepan Zglavnik iz PŠ Sirova Katalena.
Oni su nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim ,,medaljama,, koje im je uručio ravnatelj škole i ujedno čestitao na postignutim rezultatima.
Učenici su se tijekom natjecanja međusobno bodrili i poticali, ali i tješili one koji su postigli nešto lošije rezultate.
Naučeno: Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati, učenici ovih područnih škola pamtit će i primjenjivati u školskim i životnim situacijama.
Uz osmijehe i pozdrave, zahvale domaćinima i vanjskim suradnicima, okićeni ,,medaljama,,, uputili su se s roditeljima kućama te uspješno realizirali sa svojim učiteljima ovaj nastavni dan.
Učiteljica Olga Lazar
dfsagsdgsddhs

Ostale obavijesti

01. prosinca 2021.

Šahisti osvojili 2. mjesto na županijskom prvenstvu!

U utorak, 30. studenog 2021. godine, u Svetom Ivanu Žabnu je održano Županijsko prvenstvo osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije u šahu. […]

26. studenoga 2021.

NAJAVA: Volonterska akcija

Školski filantropski klub „IZVOR DOBROTE“ Osnovna škola Đurđevac POZIV ZA UKLJUČIVANJE U VOLONTERSKU AKCIJU Poštovani, U sklopu rada Školskog filantropskog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content