NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Dan volontera

Obilježen Dan volontera

Autor:

07. prosinca 2016.

Učenici 3. B razreda i polaznici izvannastavne aktivnosti  Podmladak Crvenog križa  sa svojom učiteljicom Nadom Petrović  u petak 2. 12. 2016. obilježili su Dan volontera u prostorijama Crvenog križa Đurđevac.

Sve prisutne pozdravila je gospođa Branka Stipović, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa. Gospođa Stipović je govorila o volontiranju, što je volontiranje I koliko je važan volonterski rad u pojedinim situacijama. Posebno je istaknula kako je lijepo čuti I vidjeti  učenike  već u nižim razredima  da se bave volontiranjem I svojim nesebičnim pomaganjem, osmjehom I lijepom riječju usrećuju druge, posebice, stare, bolesne I nemoćne osobe.  

Prisutne gošće : gospođa Ljiljana Sertić, liječnica u mirovini, gospođa Sofija Erdec, učiteljica u mirovini, gospođa Marija Plantek, gospođa Marta Kolar, gospođa  Božica Posavec dugogodišnje su volonterke s velikim volonterskim iskustvom.

Svima prisutnima pričale su o svojim počecima volontiranja, načinu putovanja I obilaska  potrebitih, bolesnih, nemoćnih, napuštenih, izbjeglih u domovinskom ratu. Istaknule su niz primjera  raznih  zgoda I nezgoda  koje su prolazile u svom volonterskom radu. Posebice su istaknule da je volontiranje prije svega  velika ljubav, nesebično darivanje sebe, lijepa riječ I osmijeh koga daruješ nekome,  veliko zadovoljstvo koje ispunjuje osobu koja pomaže kao I zadovoljstvo osobe kojoj pomažemo.

Prisutni mali volonteri poslušali su ih sa velikim zanimanjem.  Potom je učiteljica Nada Petrović, koja je također višegodišnja volonterka  predstavila zajednički  volonterski trogodišnji rad svojih učenika I učenika Podmlatkara .  Učenici 3. B I mali Podmlatkari  otpjevali su dvije pjesme te pročitali neke od zabilješki iz svojih Dnevnika o volontiranju. Prisutne  gospođe volonterke bile su oduševljene radom malih volontera.

I za kraj uslijedilo je čestitanje predstojećih blagdana  uz puno zdravlja I sreće I još puno lijepih I sretnih trenutaka u volonterskom radu. Razmijenjeni su I sitni prigodni darovi.  Druženje je nastavljeno uz  čašćenje  sokom, slatkišima I grickalicama  koje je priredilo Gradsko društvo Crvenog križa.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli da se  ostvari  ovaj susret, posebice Marini Perica, ravnateljici  Gradskog društva Crvenog križa  koja nije bila u mogućnosti  prisustvovati ovom  susretu, a stalna je suradnica mladih volontera.  Hvala  na pomoći  I Ivici Kuštro, predstavniku Vijeća roditelja 3. B. Veliko hvala svim gošćama volonterkama I gospođi Stipović  na organizaciji I vođenju programa.

Fotografije možete pogledati .

Pripremila Nada Petrović.

Ostale obavijesti

06. prosinca 2023.

STEAM Escape Room u sedmim razredima

U utorak, 5. prosinca 2023., učenike 7.a, 7.b, 7.c i 7.d razreda posjetile su predstavnice Escape Rooma iz Osijeka. Učenici su sudjelovali na […]

06. prosinca 2023.

Sveti Nikola posjetio Odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Dana 6.12.2023. godine, Odjele za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su Sveti Nikola i Krampus, pomagači Svetog Nikole iz […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content