NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Dan ružičastih majica

Obilježen Dan ružičastih majica

Autor: Nikola Vuković

27. veljače 2019.

Cjelodnevnim aktivnostima u srijedu 27. veljače 2019. godine učenici, učitelji, stručni suradnici te vanjski suradnici obilježili su Dan ružičastih majica. NASILJE PRESTAJE OVDJE.

Jedan od stalnih školskih projekata u našoj školi je i obilježavanje Dana ružičastih majica. Pored Dana tolerancije (16. studenoga), Dana ljudskih i dječjih prava (prosinac), Dana sjećanja na Holokaust (27. siječanj) svake godine zadnju srijedu u veljači obilježavamo Dan ružičastih majica.

Ove godine tijekom cjelog tjedna svi učenici naše škole (685) zajedno sa učiteljima i stručnim suradnicima raznim predavanjima, radionicama, igrama, plesom, pjesmom i igrokazima promišljali su o nenasilnom rješavanju sukoba, rješavanju problema dobrom komunikacijom te zaustavljanjem svake vrste nasilja, a pogotovo vršnjačkog nasilja.

U srijedu, 27. veljače 2019. godine učenici su došli u školu  u ružičastim majicama ili nekim drugim odjevnim predmetom u ružičastoj nijanci. Neki učenici izradili su modne dodatke u ružičastoj boji ( bedževi, kravate, kape…).

Za učenike sedmog razreda djelatnici PU KC-KŽ, gđa. Maja Gregurović i gosp. Dražen Magdić održali su predavanje i razgovarali s učenicima o nasilju putem društvenih mreža.

Za učenike osmog razreda gđa. Verica Rupčić, predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova održala je predavanje i predstavila rad Povjerenstva na temu nasilja u obitelji te pružanju pomoći članovima obitelji.

Završna svećanost bila je u sportskoj dvorani. Sudionike programa i sve prisutne (učenike, učitelje, roditelje i građane) na početku su pozdravili ravnatelj škole gosp. Danijel Domišljanović te gosp. Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca.

Učenici područnih škola Mičetinac, Budrovac, Sirova Katalena i Čepelovac kao i polaznici odjela za učenike s teškoćama također su raznim aktivnostima obilježili ovaj dan.

Medijski su nas popratili Podravski radio Đurđevac i BBR Domaći radio Bjelovar.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content