NASLOVNICA / Novosti / Obilježen Dan ružičastih majica

Obilježen Dan ružičastih majica

Autor: Nikola Vuković

27. veljače 2019.

Cjelodnevnim aktivnostima u srijedu 27. veljače 2019. godine učenici, učitelji, stručni suradnici te vanjski suradnici obilježili su Dan ružičastih majica. NASILJE PRESTAJE OVDJE.

Jedan od stalnih školskih projekata u našoj školi je i obilježavanje Dana ružičastih majica. Pored Dana tolerancije (16. studenoga), Dana ljudskih i dječjih prava (prosinac), Dana sjećanja na Holokaust (27. siječanj) svake godine zadnju srijedu u veljači obilježavamo Dan ružičastih majica.

Ove godine tijekom cjelog tjedna svi učenici naše škole (685) zajedno sa učiteljima i stručnim suradnicima raznim predavanjima, radionicama, igrama, plesom, pjesmom i igrokazima promišljali su o nenasilnom rješavanju sukoba, rješavanju problema dobrom komunikacijom te zaustavljanjem svake vrste nasilja, a pogotovo vršnjačkog nasilja.

U srijedu, 27. veljače 2019. godine učenici su došli u školu  u ružičastim majicama ili nekim drugim odjevnim predmetom u ružičastoj nijanci. Neki učenici izradili su modne dodatke u ružičastoj boji ( bedževi, kravate, kape…).

Za učenike sedmog razreda djelatnici PU KC-KŽ, gđa. Maja Gregurović i gosp. Dražen Magdić održali su predavanje i razgovarali s učenicima o nasilju putem društvenih mreža.

Za učenike osmog razreda gđa. Verica Rupčić, predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova održala je predavanje i predstavila rad Povjerenstva na temu nasilja u obitelji te pružanju pomoći članovima obitelji.

Završna svećanost bila je u sportskoj dvorani. Sudionike programa i sve prisutne (učenike, učitelje, roditelje i građane) na početku su pozdravili ravnatelj škole gosp. Danijel Domišljanović te gosp. Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca.

Učenici područnih škola Mičetinac, Budrovac, Sirova Katalena i Čepelovac kao i polaznici odjela za učenike s teškoćama također su raznim aktivnostima obilježili ovaj dan.

Medijski su nas popratili Podravski radio Đurđevac i BBR Domaći radio Bjelovar.

Ostale obavijesti

29. ožujka 2023.

Paola Šestak pozvana na državno Natjecanje iz povijesti

Nakon održanih županijskih natjecanja, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je popise pozvanih učenika na državno Natjecanje iz povijesti. Među […]

29. ožujka 2023.

Predstavljanje slikovnice Priča jedne pčelice učitelja Davora Šokeca

Dana 29. ožujka 2023. g. organiziran je književni susret u maloj dvorani s našim učiteljem Davorom Šokecom koji je održao […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content