NASLOVNICA / Novosti / Obilježavanje nacionalnog tjedna filantropije

Obilježavanje nacionalnog tjedna filantropije

Autor: Nikola Vuković

20. rujna 2018.

Učenici i učitelji naše škole u sklopu aktivnosti Školskog filantropskog kluba "Izvor dobrote" u vremenu od 24. do 28. rujna obilježit će Nacionalni tjedan filantropije.

I ove godine nizom aktivnosti obilježavamo Tjedan filantropije. Razrednici će s učenicima na satu razrednika razgovarati o filantropiji, promišljati o pomaganju drugima i dobrotvornom radu. Svaki razredni odjel osmislit će jednu filantropsku akciju koju će provesti tijekom ove nastavne godine.

Ostvarit ćemo suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa i zajedno s njihovim volonterima dogovoriti suradnju i ostvarivanje zajedničkih akcija.

Na satovima likovne kulture učenici će osmisliti logo našeg Školskog filantropskog kluba "Izvor dobrote". Učitelj likovne kulture priredit će izložbu najuspješnijih radova.

U suradnji sa Zakladom "Zamah" iz Zagreba sudjelovat ćemo u nekoliko volonterskih akcija i projekata, a posebno u projektu "Aktivni u zajednici". Osnovna zamisao rada je recikliranje materijala i stvaranje novih uporabnih predmeta.

Najavljujemo i skorašnju volontersku akciju u kojoj ćemo prikupljati stari papir i svu dobit iskoristiti za rad Školskog filantropskog kluba i pomoć potrebitima. Akcija prikupljanja starog papira trajat će tjedan dana i uključit ćemo osim učenika, učitelja, roditelja naših učenika i sve građanstvo na način da pripreme i daruju stari papir kojeg će učenici-volonteri prikupiti i sortirati. Ostvarivanjem ove filantropske akcije učimo naše mlade očuvanju okoliša, recikliranju materijala te poduzetničkim kompetencijama kojima će osmišljavati nove akcije za dobrobit svih.

Ostale obavijesti

26. rujna 2022.

Bilo kuda Hrvati svuda

Bilo kuda-Hrvati svuda: uspješno osiguran nastavak međunarodne suradnje osnovnih škola iz Đurđevca i Koljnofa Osnovna škola Đurđevac u suradnji s […]

22. rujna 2022.

Sigurno u školu s HAK-om-preventivna akcija

Za učenike prvog razreda naše škole organiziran je susret s djelatnicima Policijske postaje Đurđevac i Auto kluba Đurđevac s ciljem […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content