NASLOVNICA / Novosti / Obilježavanje nacionalnog tjedna filantropije

Obilježavanje nacionalnog tjedna filantropije

Autor: Nikola Vuković

20. rujna 2018.

Učenici i učitelji naše škole u sklopu aktivnosti Školskog filantropskog kluba "Izvor dobrote" u vremenu od 24. do 28. rujna obilježit će Nacionalni tjedan filantropije.

I ove godine nizom aktivnosti obilježavamo Tjedan filantropije. Razrednici će s učenicima na satu razrednika razgovarati o filantropiji, promišljati o pomaganju drugima i dobrotvornom radu. Svaki razredni odjel osmislit će jednu filantropsku akciju koju će provesti tijekom ove nastavne godine.

Ostvarit ćemo suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa i zajedno s njihovim volonterima dogovoriti suradnju i ostvarivanje zajedničkih akcija.

Na satovima likovne kulture učenici će osmisliti logo našeg Školskog filantropskog kluba "Izvor dobrote". Učitelj likovne kulture priredit će izložbu najuspješnijih radova.

U suradnji sa Zakladom "Zamah" iz Zagreba sudjelovat ćemo u nekoliko volonterskih akcija i projekata, a posebno u projektu "Aktivni u zajednici". Osnovna zamisao rada je recikliranje materijala i stvaranje novih uporabnih predmeta.

Najavljujemo i skorašnju volontersku akciju u kojoj ćemo prikupljati stari papir i svu dobit iskoristiti za rad Školskog filantropskog kluba i pomoć potrebitima. Akcija prikupljanja starog papira trajat će tjedan dana i uključit ćemo osim učenika, učitelja, roditelja naših učenika i sve građanstvo na način da pripreme i daruju stari papir kojeg će učenici-volonteri prikupiti i sortirati. Ostvarivanjem ove filantropske akcije učimo naše mlade očuvanju okoliša, recikliranju materijala te poduzetničkim kompetencijama kojima će osmišljavati nove akcije za dobrobit svih.

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content