NASLOVNICA / Novosti / Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Autor:

08. rujna 2012.

Rujan je mjesec sa najviše učesnika u sportskim natjecanjima i događanjima, a  počinje obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana, Europskim tjednom kretanja i Sajmom mogućnosti. Ove godine obilježava se dvadeset i prva obljetnica osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. 10. rujna 1991. godine osnovan je Hrvatski olimpijski odbor, a taj dan obilježava se svake godine kao Hrvatski olimpijski dan.

Obilježava se diljem Hrvatske, a u Gradu Đurđevcu će biti obilježen sportskim aktivnostima najmlađih. U organizaciji ove manifestacije sudjeluju Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca, Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca te Policijska postaja Đurđevac. 10. Rujna će biti dan bez automobila te će se stoga zatvoriti uži centar grada Đurđevca od 11.00 – 14.00 sati.U aktivnosti (skakanje u vrećama, potezanje užeta, skok u dalj, sprint i utrke ulicama Đurđevca) biti će uključena djeca Dječjeg vrtića „Maslačak“,  učenici Osnovne škole „Grgur Karlovčan“ (2 – 8 razred) te učenici Strukovne škole Đurđevac (1 – 4 razred) i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva (1 – 4 razred).Natjecanja počinju u 10.00 sati na prostoru dječjeg igrališta ispred poslovnog centra takmičenjem „vrtičaraca“ –    Trčanjem na 20 metara, –    Povlačenjem užeta, –    Skokom u dalj s mjesta, i –    Bacanjem loptice u dalj. Nastavlja se takmičenjem osnovnoškolaca ( 2. – 4. razred ) u 10. 45 sati na istom prostoru u disciplinama –    Sprint, –    Trčanje u vrečama, –    Potezanje užeta Poslije ovih takmičenja je proglašenje najuspješnijih predškolaca i učenika nižih razreda osnovne škole po kategorijama natjecanja, dodjela medalja i majica pred Podravskom hižom. Natjecateljima i svima koji će ih doći bodriti obratit će se u 11.30 s par prigodnih riječi gradonačelnik Grada. Daljnja natjecanja će se nastaviti utrkama ulicama Đurđevca trkom učenika i učenica ( 5. – 6. razred i 7. – 8. razred ),te učenika i učenica Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva. Po završetku ovih utrka najboljima će biti dodijeljene medalje i prigodne majice pred Podravskom hižom, gdje će se ujedno i završiti obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u našem gradu. Utrke ulicama Đurđevca će se odvijati Gajevom ulicom od Trga Sv. Jurja do Karlovčanove ulice pa Karlovčanovom do ul. A. Radića i Radićevom do Trga sv. Jurja te na prostoru  trga. Područne škole: Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena obilježit će spomenuti dan „Malom olimpijadom područnih škola“ koja će se održati u Čepelovcu 12. 09.   Domaćin ovih takmičenja je Mjesni odbor Čepelovac. Obilježavanje počinje u 08.30 u područnoj školi Čepelovac prezentacijom o olimpizmu, zdravstvenom odgoju, ponašanju sportaša i zdravom životu, boravku na čistom zraku – i temeljnim principima olimpizma pa se kreće na nogometno igralište u Čepelovcu gdje će se održati natjecanja u disciplinama: skakanje u vreći, bacanje loptice u cilj i skok u dalj s mjesta (10.00 – 12.00 sati).       

Pozavršetku ovih natjecanja najboljima će biti dodijeljene medalje i prigodne majice.Pozivamo ljubitelje sporta, zdravog života, čistog zraka i promicatelje ovih vrijednosti da zajedno s nama obilježe ovaj dan dolaskom na trg u navedeno vrijeme i bodrenjem takmičara u natjecanjima u Đurđevcu (10. Rujna) i dolaskom na igralište u Čepelovac gdje taj dan obilježavaju područne škole (12. Rujna) Svoj dolazak, molimo Vas da označite nošenjem bijele majice što je simbol Hrvatskog olimpijskog dana.

Izvornu vijest možete pročitati pritiskom na ovdje.

Izvor: www.djurdjevac.hr

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content