NASLOVNICA / Novosti / Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2021.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2021.

Autor: Davorka Hrženjak

12. veljače 2021.

Svake godine, drugog utorka u mjesecu veljači obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“ Tim povodom učitelji informatike u OŠ Đurđevac proveli su niz aktivnosti s ciljem poticanja i promicanja sigurnije upotrebe tehnologije u svim razrednim odjelima, primjereno dobi učenika.

Učenici nižih razreda su kroz razgovor nabrojili neke opasnosti koje mogu nastupiti pri uporabi računala i interneta te kako pravilno na njih reagirati. Istaknuli su važnost odgovornog ponašanja pri korištenju sadržaja i usluga interneta radi zaštite osobnih podataka i digitalnog ugleda te su rješavali kviz i zanimljive mozgalice. 

Učenici petih i šestih razreda razmatrali su pravila ponašanja na internetu (Internet bonton), a učenici 7. razreda definirali su dezinformacije i lažne vijesti. Sedmaši su postali detektivi za lažne vijesti. Vrlo uspješno su prepoznavali lažne vijesti provjeravanjem informacija u različitim izvorima te su kritički  promišljali o različitim medijskim sadržajima.

Osmaši su gledali video kojim su osvijestili problem lažnog predstavljanja i zlostavljanja. Nakon odgledanog videa provedena je radionica u kojoj su vježbali asertivno ponašanje koje će im omogućiti da se zauzmu za sebe i svoje stavove te koje će im pomoći reći NE.

Ovim sadržajima učenici su dobili nova saznanja (ili proširili postojeća) koja će im pomoći u uspješnom svladavanju zamki koje im upotreba interneta nosi.

Ostale obavijesti

27. svibnja 2024.

Predstava Internet genijalci

Dana 27. svibnja učenici od 1. do 4. razreda povodom Dana škole gledali su predstavu po imenu Internet genijalci koju […]

27. svibnja 2024.

Terenska nastava petih razreda u Osijeku

U petak, 24. svibnja 2024., učenici 5. A, 5. B, 5. C i 5. D razreda u pratnji svojih razrednica […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content