NASLOVNICA / Novosti / Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Autor: Nikola Vuković

16. travnja 2012.

Nizom aktivnosti učenici i učitelji naše škole obilježit će Dan planeta Zemlje.

Cijeli ovaj tjedan u našoj školi održavat će se razne aktivnosti vezane za ekologiju i očuvanje prirode. Učenici će zajedno s učiteljima razgovarati o zaštiti prirode, gledat će filmove o eko akcijama vezanim uz očuvanje planeta Zemlje, a na satovima  likovne kulture će izraziti svoje viđenje današnje situacije na području ekologije raznim likovnim tehnikama. Cilj je kod učenika razvijati svijest o potrebi očuvanja okoliša kao i cijelog planeta Zemlje.

Učenici i učitelji sudjeluju u akciji: Posadimo drvo. Ova akcija pokrenuta je na prijedlog pedagoga škole prof. Nikole Vukovića, a ima za cilj uređenje školskog okoliša te obnovu parka oko škole. Stručnu pomoć oko izbora ukrasnog drveća pružila nam je i gospođa Hodić zaposlena u Komunalijama Đurđevac.  Naime, naša škola okružena je velikim zelenim površinama. Park oko škole je planski uređen, no tijekom godina i uslijed različitih komunalnih, građevinskih i drugih radova mnoga stabla su uništena. Izgradnjom sportske dvorane zaokružena je graditeljska cjelina i sada nam predstoji obnova okoliša škole.

Dobrovoljnim prilogom "kuna do dvije za drvo" učenici i učitelji sudjeluju u prikupljanju sredstava za obnovu parka. U srijedu, 18.travnja 2012.godine oko 12.30 sati u školskom parku posadit ćemo četiri stabla ukrasnog drveća. Prvo stabno ( ginko ) posadit će i o njemu brinuti učenici prvog razreda, učenici drugog i trećeg razreda posadit će dvijejapanske trešnje i o njima brinuti, a učenici četvrtog razreda posadit će ukrasno drvo ( jarebika) i o njemu brinuti do kraja školovanja u našoj školi. Cijena ovih stabala promjera 10/12 iznosi 1680 kuna. Stabla su naručena u rasadniku Čakovec. Zahvaljujemo ravnatelju Strukovne škole Đurđevac, gosp.Mirku Peršinoviću na organizaciji prijevoza ukrasnog drveća.

Cilj nam je da svake godine posadimo bar  po četiri ukrasna stabla kako bi naš okoliš bio što ljepši na ponos svih nas u školi, a i na ponos grada.

Dakle, u srijedu 18.travnja 2012.godine u 12.30 sati dođite do škole i sudjelujte u početku obnove našeg školskog parka.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content