O zadruzi

NASLOVNICA / O zadruzi

U Osnovnoj škola Đurđevac 27.2.1957. godine osnovna je učenička zadruga koja 1993. godine prestaje s djelovanjem. Osnovna škola Đurđevac s voditeljicom Martinom Lovrak Ivanov ponovno pokreću učeničku zadrugu pod imenom Učenika zadruga Mravlji lav. Naša zadruga ima izrađen pečat i grb prepoznatljiv po mravljem lavu za područje Đurđevca. Kod izlaska na teren učenici imaju akreditacije i majice s kojima predstavljaju našu učeničku zadrugu i našu školu.

Učenička zadruga Mravlji lav je od svog početka 2017. vrlo aktivna. Svake godine zadruga predstavlja svoje radove na raznim manifestacijama škole, grada i Koprivničko-križevačke županije. Na školskim manifestacijama tu smo prisutni na božićnoj priredbi, u proljeće za Pozdrav proljeću i Danu škole. Na manifestacijama izvan škole u organizaciji Grada Đurđevca to su bili Dani medaZlatna jesen na kojoj je naša zadruga osvojila 3. nagradu za svoj štand, Božićni sajam, Dani cvijeća i Đurđevo. Redovito svake godine sudjelujemo na Danima voća u organizaciji Koprivničko-križevačke županije.

U našoj zadruzi učenici mogu naučiti modelirati glinu i peći keramiku, šivati na šivaćoj mašini ali i ručno vesti po šabloni. Također mogu izrađivati ambalažu za proizvode od kutija do kuverti i čestitaka, koristiti pirograf na drvenim materijalima, koristiti pilu, brusilicu kod izrade drvenih tvorevina. Naši učenici izrađuju razne predmete od prirodnih materijala- slama, vinova loza, izrađuju svijeće, sapune, izrađuju prirodne bukete, mogu naučiti kako razmnožiti cvijeće i brinuti se o njima, bave se profesionalnom fotografijom i tehnikom Photo transfer. Svaka godina nosi nešto novo, nove ideje, nove grupe, nove učenike, nove vještine i znanja.
Biti član naše zadruge je čast jer osim što učenici svojim trudom mogu steći nove vještine i sposobnosti oni imaju i razne popuste koje mogu ostvariti pokazivanjem članske iskaznice naše zadruge. Jedna od popusta je popust na ulaznice na bazene. Lokalna zajednica je prepoznala rad učenika i tako ih podržava kao i raznim donacijama u materijalima za rad.

Unutar zadruge djeluje 22 grupe, sa oko 150 učenika.

Željka MihočkaMali zadrugari
Nada PetrovićDaroviti učenici
Sanja SabolićDruštvene igre RN
Vesna ŠijakMali recitatori
Ana JančijevMali enigmatičari
Bojana Bionda JakubovskajaKnjigoljupci
Vjekoslav ČordaševLiterarno-novinarska skupina
Zoran VidakovićLikovna grupa
Darija CarDance Party
Lidija TubaRukotvorine
Katarina ReđepVrijedne ruke
Elena ZobunđijaAstronomija
Milan KosModelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina
Maja Šalamon NemetDruštvene igre PN
Irena KovačićKreativna družionica
Sanja Vlah MaznikVjeronaučna grupa
Branko MaznikRuke ljubavi
Jelica MrakVjeronaučna grupa
Ivana SkenderDebatni klub Đurek
Tamara DebačMali kemičari
Nataša ŠvacoMladi knjižničari
Kristina Benko MarkovicaPjevački zbor

Radu grupe pridonose i ostali učitelji sa svojim učenicima.

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content