NASLOVNICA / Novosti / O prošlosti našeg zavičaja u Interpretacijskom centru Picokijade

O prošlosti našeg zavičaja u Interpretacijskom centru Picokijade

Autor:

24. ožujka 2017.

Danas smo još jednom pokazali da se nastava ne mora održavati samo u školskim učionicama.

Dolaskom proljeća i toplijih dana učenici 3. c razreda su krenuli na izvanučioničku nastavu u svom gradu. O prošlosti našeg zavičaja, nastavnoj jedinici iz prirode i društva, učili smo u Muzeju grada Đurđevca. Naime, posjetili smo Interpretacijski centar Picokijade gdje smo uz spoj priča iz prošlosti i njihove interpretacije pomoću moderne tehnologije te uz stručno vodstvo djelatnice muzeja učili o prošlosti našeg zavičaja.

Imali smo posebnu čast među prvima posjetiti etnografsku izložbu „Najljepši je crven cvijet“ na kojoj smo vidjeli stare spomenare koji su u današnje vrijeme, nažalost, već gotovo zaboravljeni. Djeca nisu skrivala svoje oduševljenje, a ni njihove pratiteljice, učiteljica Sanja Sabolić i pomagačica u nastavi Antonija Jurić.

Ostale obavijesti

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

21. lipnja 2021.

Aktivnosti u Područnoj školi Sirova Katalena tijekom posljednjeg tjedna nastave

Učenici Područne škole Sirova Katalena proveli su posljednji tjedan nastave u igri na otvorenom i ponavljanju nastavnih sadržaja kroz zabavne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content