NASLOVNICA / Novosti / Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom

Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom

Autor: Zoran Vidakovic

07. lipnja 2018.

Institut za stručno usavršavanje mladih u travnju 2018.g. je u sklopu projekta Mali pokretači promjena, financiranog uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva raspisao Poziv za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj na sudjelovanje u natječaju za najkreativniji rad na temu Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom.

Projektom Mali pokretači promjena koji se provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Gornje Vrapče i Studentskim informativnim kutkom, se kroz niz aktivnosti daje podrška osnaživanju socio – emocionalnog razvoja djece u svrhu prevencije neprihvatljivog ponašanja.

Projekt Mali pokretači promjena je namijenjen osnovnoškolcima, a obuhvaća edukacije o ljudskim pravima, suzbijanje (online) govora mržnje, transformaciju sukoba te doprinosi njihovu razvoju u aktivne građane razvojem njihovih talenata.

U sklopu projekta održan je i natječaj za najbolji umjetnički rad na temu: Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom na koji se javila i likovna grupa naše škole sa svojim učiteljem likovne kulture Zoranom Vidakovićem.

Nakon motivacije učenici su po vlastitom izboru izabrali tehniku kojom će se izraziti na temu Natječaja.

Ovim Natječajem željelo se osvijestiti mlade o pravima koja im pripadaju te im usaditi uvjerenje da je na kršenje istih nužno i važno reagirati, i svakako uz niz aktivnosti prevenirati govor mržnje, promicati nenasilnu komunikaciju te poticati djecu na samostalno zagovaranje svojih prava, izražavanje stavova i uključivanje u društvene procese.

Između stotinu pristiglih radova, rad koji je osvojio najviše glasova žiria koji je bio u sastavu: predstavnika Instituta za stručno usavršavanje mladih, grafičara Studentskog informativnog kutka i volontera izradile su učenice 7.d Maris Popović i Petra Jančijev.

 Predstavnici Instituta za stručno usavršavanje mladih Martin Makarun, ravnatelj Instituta te stručni suradnici Nataša Mikić i Tomislav Bošnjak uručili su danas u uredu ravnatelja škole Danijela Domišljanovića učenicima i mentoru Zoranu Vidakoviću  nagrade i priznanja za njihov rad.

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content