NASLOVNICA / Produženi boravak / Nema mjesta mržnji i nasilju!

Nema mjesta mržnji i nasilju!

Autor:

02. ožujka 2018.

Učenici produženog boravka sa svojom učiteljicom Jelenom Jendrašic, 28. veljače 2018. godine, brojnim su aktivnostima obilježili Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day.  Učenici su u školu došli u ružičastim majicama koje su postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.

Kroz razgovor su učili o tome što je to nasilje, koji oblici nasilja postoje, kako postupiti ukoliko su svjedoci nasilja, što učiniti ukoliko su zlostavljani te kako mirno rješavati sukobe. Izradom pahulja od ružičastog papira, koje su kasnije postale haljine bijelih balerina, uredili su vlastiti kutak za igru. Pisanjem poticajnih poruka o prijateljstvu, toleranciji, ljubavi i mirnom rješavanju sukoba te gledanjem kratkih filmova podizali su svijest o ovom važnom problemu. Ostatak organiziranog slobodnog vremena učenici su iskoristili za kratak program u kojem su samostalno pjevali i plesali uz prigodne pjesme, pričali viceve i rješavali zagonetke. Svakodnevno, kroz slobodno organizirano vrijeme, provode satove prijateljstva u kojima učenici, jedni drugima, navode njihove pozitivne osobine i međusobno si pomažu prilikom pisanja domaćih zadaća i ponavljanja. Ružičaste majice nosit će svakom prilikom kroz godinu, a isto tako i provoditi brojne aktivnosti o suzbijanju svih oblika nasilja. Učenici produženog boravka sa svojom učiteljicom čine veselu obitelj u kojoj nema mjesta nasilju i mržnji! 

Ostale obavijesti

24. lipnja 2022.

Zaplovimo u ljeto

Učenicima produženog boravka, mjesec svibanj i lipanj, bili su ispunjeni raznim aktivnostima. U svibnju su učenici obilježili Majčin dan tako […]

20. lipnja 2022.

Proljeće s 3. i 4. razredima

Proljeće u produženom boravku 3. i 4. razreda proteklo je u znaku raznih projekata i aktivnosti uz koje su se […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content