NASLOVNICA / Novosti / Nastava na daljinu

Nastava na daljinu

Autor:

13. ožujka 2020.

Sukladno uputama MZO od ponedjeljka, 16.3.2020. se na dva tjedna obustavlja nastava u svim školama. Osnovna škola Đurđevac je osigurala uvjete za provođenje online nastave te se mole roditelji da učenicima skrenu pozornost na praćenje predavanja prema rasporedu koji je objavilo Ministarstvo, a objavljujemo ga u nastavku ove vijesti.

Za roditelje koji nisu u mogućnosti ostaviti djecu kod kuće Škola će osigurati njihov prihvat i omogućiti im online praćenje nastave. Za njih neće biti organizirana nastava, nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati u nastavi na daljinu uz praćenje učitelja.

Sukladno tome, od ponedjeljka će učenici od 1. do 4. razreda pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT te putem Sportske televizije. Učenici predmetne nastave pratit će nastavu online, uz pripremljena predavanja i prezentacije, a o čemu su dobili informacije od svojih razrednika.

Tableti za učenike 5. razreda biti će spremni za uporabu u tijeku drugog tjedna kad stignu SIM kartice za njihovo korištenje te će ih se moći preuzeti u Školi prema uputama razrednika.

Upisi u školi i pregled kod školskog liječnika za naše buduće prvašiće također se odgađaju, a o novom rasporedu upisa roditelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službene web stranice Škole, Grada te Podravskog radija.

Prema uputama MZO niže navodimo raspored online predavanja:

  • 3. program HRT, učenici razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima
  • Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine i emitirat će se svakog dana prema slijedećim terminima:

 Razred

Termin

1. razred OŠ

8.00 – 10.00 sati

2. razred OŠ

10.00 – 12.30 sati

3. razred OŠ

13.00 – 16.00 sati

4. razred OŠ

16.00 – 19.00 sati

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovoga osnovnog paketa, pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu.

  • Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu“
  • Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a

Sve daljnje obavijesti i upute za roditelje i učenike biti će pravovremeno objavljene na stranicama MZO-a, CARNET-a, Škole za život, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te na stranicama Škole.

Priloženi dokumenti:
886_5._razred_OS_16._3._2020..pdf

Ostale obavijesti

26. studenoga 2022.

RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG BLAGDANA BOŽIĆA

Krajem mjeseca studenoga održana je radionica s roditeljima Prve odgojno obrazovne skupine pod vodstvom učiteljice Matee Melnjak. Radionica je bila […]

26. studenoga 2022.

IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA- ODJELI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Povodom nadolazećeg blagdana Božića i predbožićnog vremena učenici Druge odgojno obrazovne skupine zajedno sa učiteljicom Emom Jančevec izradili su zajednički […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content