NASLOVNICA / Novosti / Naši učenici najuspješniji na natječaju „Hommage à Picasso“

Naši učenici najuspješniji na natječaju „Hommage à Picasso“

Autor:

02. listopada 2018.

U petak, 28. rujna 2018. u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba radova učenika s likovnog natječaja „Hommage à Picasso“. Tom su prigodom dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijima te zahvale svim školama koje su sudjelovale u likovnom natječaju, a naši su učenici ukupno  bili najuspješniji sudionici natječaja.

Natječaj je proveden u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca i ŽSV-a likovne kulture Koprivničko – križevačke županije, te su izvojeni tri nagrađena i tri pohvaljena rada u dvije kategorije (1.-4. i 5.-8. razred), te radovi koji će biti izloženi u prostoru Muzeja.

Učeničke radove selektiralo je i vrednovalo stručno povjerenstvo, uzimajući u obzir spoznajne, likovno-izražajne i stvaralačke mogućnosti s obzirom na uzrast,  a polazište za prosudbu bila je postignuta originalnost, kreativnost i likovno-tehnička izvedba rada. Učenici su se mogli izraziti u svim plošnim likovnim tehnikama ( crtež, slika, kolaž, grafika, kombinirane tehnike ) na formatu papira iz likovne mape, prema nastavnom području/temi iz plana i programa za likovnu kulturu ovisno o uzrastu učenika. Na natječaj je pristiglo 214 likovnih radova. Povjerenstvo u sastavu Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca, Andreja Živko, slobodna umjetnica, Mirko Lekić, voditelj ŽSV likovne kulture Bjelovarsko-bilogorske županije odabrali su najbolje radove pristigle na natječaj, a najuspješniji su bili učenici naše škole. Tako su nagrađeni Rina Martinčić, 3.r. (Mentorica: Veronika Seleš), Ivan Kuzmić, 5.r. (Mentor: Zoran Vidaković) i Barbara Husar, 7.r. (Mentor: Zoran Vidaković). Pohvaljeni su radovi učenika Petra Domovića, 4.r. (Mentorica: Željka Mihočka), Maris Popović, 7.r., (Mentor: Zoran Vidaković) i Petre Jančijev, 7.r., (Mentor: Zoran Vidaković). Najviše je naših učenika čiji će radovi biti izloženi, a to su: Marijo Horvat, 2. r. (Mentorica: Marijana Bušić), David Turbelija, 1.r. (Mentorica: Kamile Bućan), Veronika Kuštro, 4. r. (Mentor: Nada Petrović), Franka Blažok, 7.r., (Mentor: Zoran Vidaković), Željko Zebec, 7.r., (Mentor: Zoran Vidaković), Matej Štefanov, 5.r., (Mentor: Zoran Vidaković), Nika Hrvoić, 8.r., (Mentor: Zoran Vidaković) i Niko Mikec, 5.r., (Mentor: Zoran Vidaković).

Čestitke našim likovno nadarenim učenicama i učenicima koji su i ovom prigodom pokazali zavidnu maštu i kreativnost u stvaranju svojih radova.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content