NASLOVNICA / Novosti / Naši učenici na dočeku predsjednice na Trgu sv. Jurja

Naši učenici na dočeku predsjednice na Trgu sv. Jurja

Autor:

17. prosinca 2017.

Mnoštvo učenika naše škole, uz brojne Đurđevčane, dočekali su u četvrtak, 14. prosinca 2017. predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar -Kitarović na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu.

Ispred grada domaćina predsjednicu je dočekao saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, gradonačelnik Hrvoje Janči te Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine. Svi su htjeli sliku sa predsjednicom, a ona je našim učenicima strpljivo davala autograme i fotografirala se. Nakon trga, predsjednica je posjetila Hrvatsku Saharu gdje su ju ugostile deve Dina, Đurđica, Tomica, Romeo, ali i svi ostali stanovnici naše sahare. Predsjednici se ipak najviše sviđao Tomica koji je spremno pozirao za selfi. U sahari su je dočekali i vrtićarci dječjeg vrtića Maslačak koji su se predsjednici pridružili u hranjenju deva.

Nakon druženja s devama, uputila se do utvrde Stari grad gdje su joj dobrodošlicu u Grad Picoka poželjeli članovi povijesne postrojbe Đuroki i kapetan grada Željko Kožarić koji ju je pozvao na 50. Picokijadu. Osim povijesne postrojbe dobrodošlicu joj je poželjela i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, predsjednica Gradskog društva osoba s invaliditetom Barbara Fuček – Leško i Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ.

Predsjednica je obišla i multimedijalnu turističku atrakciju, Interpretacijski centar Picokijade gdje je prikazana bogata kulturna i povijesna baština Đurđevca.

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content