NASLOVNICA / Novosti / Naša škola objavila Božićnu pjesmaricu koju je pripremila učiteljica Kristina Benko Markovica

Naša škola objavila Božićnu pjesmaricu koju je pripremila učiteljica Kristina Benko Markovica

Autor:

22. prosinca 2020.

U želji i nastojanju za uključivanjem učenika u aktivno muziciranje na nastavi Glazbene kulture i izvannastavnim aktivnostima, nastala je Božićna pjesmarica u izdanju Osnovne škole Đurđevac.  Pjesmaricu je pripremila Kristina Benko Markovica, učiteljica glazbene kulture.

Više pročitajte u nastavku vijesti.

Specifičnost izdanja je šarena partitura za sviranje boomwhackers štapovima. Učenici na nastavi svakodnevno sviraju prema pripremljenoj pjesmarici. Poseban su značaj dali učenici i učenice pjevačkog zbora. Svojim su likovnim stvaranjem povezali i opisali naslove pjesama i ti se crteži nalaze u pjesmarici. Repertoar prati  razdoblje od blagdana Svetog Nikole pa sve do Sveta tri kralja. Pojedini napjevi pripremljeni su dvoglasno te se mogu koristiti za zborske nastupe. Prema vrsti glazbe naglasak je stavljen na Hrvatski crkveni kantual zatim slijede tradicijske pjesme koje u svojoj melodici donose atmosferu krajolika s kojim su  neposredno stopljene i autentično donesene. Jedan manji dio pjesama obuhvaća autorske pjesme. Pjesmaricu su podržali savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Pjesmaricu je pripremila Kristina Benko Markovica, učiteljica glazbene kulture.

Ovim se putem učiteljica Benko Markovica zahvaljuje ravnatelju i mentoru Danijelu Domišljanoviću te kolegama Zoranu Vidakoviću, Nataši Švaco, Maji Šalamon Nemet i Antoneli Carek na individualnim i stručnim savjetima.

Ostale obavijesti

25. ožujka 2023.

Debata u OŠ Molve

U petak, 24.3.2023. učenici naše škole Paola Šestak, Luka i Karlo Sabolić, Mia Robotić i Petra Čeko posjetili su – […]

23. ožujka 2023.

Proljeće pozdravlja i Mravlji lav

U utorak 21.3.2023. u sportskoj dvorani naše škole održana je priredba Pozdrav proljeću što je bila prilika da naša učenička […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content