NASLOVNICA / Novosti / Naš školski pedagog održao predavanje i prikaz dobre prakse na državnom skupu u Opatiji

Naš školski pedagog održao predavanje i prikaz dobre prakse na državnom skupu u Opatiji

Autor:

03. studenoga 2019.

Državni skup u organizaciji HPKZ-a i suorganizaciji AZOO, Grada Zagreba i Učiteljskog fakulteta iz Zagreba održan je od 28. do 30. studenoga 2019. godine u Opatiji. Tema državnog skupa bila je Dječja prava i obrazovanje.

Na  državnom skupu pedagog naše škole Nikola Vuković imao je prezentaciju svog rada i prakse pod nazivom Dječja prava i kultura škole. Govorio je o obrazovanju kao osnovnom pravu, integraciji i inkluziji te poslovima školskog pedagoga na stvaranju kulture škole. Prezentirao je rad naše škole s posebnim naglaskom na učenike s  teškoćama u učenju i radu te učenike Rome. Naša škola dobar je primjer potpune integracije i sve veće inkluzije učenika i to na različitim područjima, od redovne nastave, izvannastavnih aktivnosti te društvene i kulturne djelatnosti. Uz prezentaciju pedagog je govorio o potrebi sve veće inkluzije učenika s posebnim potrebama (učenici s teškoćama i daroviti učenici) kao i integraciji naših učenika Roma u sve oblike nastavnog rada. Naglasio je primjere dobre prakse na području kulturne i društvene djelatnosti, razvoju tolerancije i projekte vezane za preventivne programe. Preduvjeti za uspješan rad s učenicima su stalno stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika, kontinuirani rad s roditeljima učenika te dobra opremljenost škole nastavnim sredstvima i pomagalima te digitalnom opremom. Naglasio je ulogu i doprinos Grada Đurđevca kao osnivača škole u pomoći Školi oko ostvarivanja Godišnjeg plana, programa i školskih kurikuluma.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content