NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Najava javne priredbe Podravina nekad i danas

Najava javne priredbe Podravina nekad i danas

Autor:

04. ožujka 2019.

Dana 15. ožujka  2019. godine, s početkom u 11:00 sati, u našoj školi, povodom 106. obljetnice rođenja Grgura Karlovčana i Dana hrvatskoga jezika, organizirana je javna priredba. Prvi dio završne manifestacije je natjecateljskog karaktera. U drugom dijelu manifestacije organiziran je kulturno-umjetnički program. 

Tema Natječaja je Podravina nekad i danas, a učenici pišu na hrvatskom standardnom jeziku ili kajkavskom narječju. Sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda. U Natječaju sudjeluju i učenici okolnih općinskih škola. Nakon pristiglih radova na Natječaj za mlade pjesnike, odabrani finalisti će krasnosloviti svoje pjesme.

Posjetitelji će uživati u pjesmi, plesu, glumi i glazbi. Sudjeluju učenici našeg Zbora osnovne škole, polaznice Etnoritmike, polaznici KUD-a Petar Preradović te polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Nakon kulturno – umjetničkog programa stručno povjerenstvo proglasit će tri najbolje pjesme, a publika će glasovanjem izabrati njima najbolji nastup. Svi učenici bit će nagrađeni poklon paketima izdavačke kuće Alfa, naše škole, a najbolje učenike nagradit će Grad Đurđevac.

Ovom najavom pozivamo sve zainteresirane na priredbu Podravina nekad i danas koja se već šestu godinu održava u našoj školi. Ove godine će se održati 15. ožujka u 11:00 sati u maloj sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac.

Ostale obavijesti

19. lipnja 2024.

Himna 4. d

Učenici 4. d i njihova učiteljica Marijana Kralj za kraj druženja na kraju šk. god. 2023./24. napisali su razrednu himnu. […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content