NASLOVNICA / Novosti / Najava: Dan ružičastih majica

Najava: Dan ružičastih majica

Autor: Nikola Vuković

13. veljače 2022.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, je akcija prevencije vršnjačkog nasilja koja se diljem svijeta obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači. U našoj školi održat ćemo niz aktivnosti i to tjedan dana ranije. Zajednička aktivnost održat će se u petak, 18. veljače 2022. Naime, zadnji tjedan u veljači zimski je odmor učenika te učenici u srijedu 23. veljače neće biti u školi.

Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi kada je na inicijativu školskih kolega na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice. Nositelj cjelokupnog programa i začetnik ideje obilježavanja Dana ružičastih majica u Hrvatskoj (2014. godine) je CEPN (Centar za edukaciju i prevenciju nasilja – Đakovo).

Naša škola od 2014. godine aktivno sudjeluje u obilježavanju Dana ružičastih majica. Ove godine zbog COVID 19 situacije aktivnosti provodimo u razrednim odjelima. U petak, 18. veljače obilježit ćemo Dan ružičastih majica zajedničkom aktivnošću, a to će biti poruka snimljena dronom i odaslana iz naše škole.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content