NASLOVNICA / Novosti / Modelarstvo na satu tehničke kulture

Modelarstvo na satu tehničke kulture

Autor:

18. prosinca 2018.

I ove školske godine učenici naše škole imali su priliku upoznati se s „Modelarstvom uporabnih tehničkih tvorevina“. Naime, na satu tehničke kulture u  protekla dva tjedna, učenici od petog do osmog razreda, upoznali su se s modelarskim aktivnostima. Izrađivali su isključivo predmete koji imaju uporabnu vrijednost od šperploče na UNIMAT strojevima.

Na linku https://youtu.be/5QL_UYGuBlImožete pogledati kako naši učenici izvode razne modelarske aktivnosti.

Pilili su elemente iz šperploče, brusili ih i spajali lijepljenjem. Modelarske aktivnosti izuzetno su važne za razvoj vještina i radnih navika te motorike pri rukovanju strojevima i alatima za oblikovanje materijala, a na žalost sve ih je manje. Sa više ili manje uspjeha svaki je učenik dao svoj doprinos, što se može vidjeti i na linkovima u prilogu, a kao krajnji rezultat su gotovi radovi koji imaju svoju uporabnu vrijednost. Naša zadruga Mravlji lav iste će prezentirati na školskoj priredbi povodom Božića gdje će se moći i kupiti. Mladima je potrebno više rukovanja alatima i strojevima, a samim time oni i nešto  proizvode, vide rezultate svoga rada i na takve načine uvodimo ih u svijet proizvodnje koja nam je itekako potrebna. Pružimo im priliku, naučimo ih raditi i stvarajmo proizvodno društvo. Podržimo ih.

                                                         

                                                                  učitelj tehničke kulture Milan Kos

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content