NASLOVNICA / Novosti / Modelarstvo na satu tehničke kulture

Modelarstvo na satu tehničke kulture

Autor:

18. prosinca 2018.

I ove školske godine učenici naše škole imali su priliku upoznati se s „Modelarstvom uporabnih tehničkih tvorevina“. Naime, na satu tehničke kulture u  protekla dva tjedna, učenici od petog do osmog razreda, upoznali su se s modelarskim aktivnostima. Izrađivali su isključivo predmete koji imaju uporabnu vrijednost od šperploče na UNIMAT strojevima.

Na linku https://youtu.be/5QL_UYGuBlImožete pogledati kako naši učenici izvode razne modelarske aktivnosti.

Pilili su elemente iz šperploče, brusili ih i spajali lijepljenjem. Modelarske aktivnosti izuzetno su važne za razvoj vještina i radnih navika te motorike pri rukovanju strojevima i alatima za oblikovanje materijala, a na žalost sve ih je manje. Sa više ili manje uspjeha svaki je učenik dao svoj doprinos, što se može vidjeti i na linkovima u prilogu, a kao krajnji rezultat su gotovi radovi koji imaju svoju uporabnu vrijednost. Naša zadruga Mravlji lav iste će prezentirati na školskoj priredbi povodom Božića gdje će se moći i kupiti. Mladima je potrebno više rukovanja alatima i strojevima, a samim time oni i nešto  proizvode, vide rezultate svoga rada i na takve načine uvodimo ih u svijet proizvodnje koja nam je itekako potrebna. Pružimo im priliku, naučimo ih raditi i stvarajmo proizvodno društvo. Podržimo ih.

                                                         

                                                                  učitelj tehničke kulture Milan Kos

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content