NASLOVNICA / Novosti / Mlijeko je zdravo

Mlijeko je zdravo

Autor:

17. studenoga 2014.

Dio zdravstvenog odgoja učenici Područne škole Budrovac sa svojom učiteljicom Olgom Lazar ostvarili su kroz izvanučioničku nastavu, 14. studenog 2014., posjetom stočnoj farmi obitelji Bot, bake i djeda učenica Sare i Mateje Zebec. 

Posjetom su proširili svoja znanja o uzgoju krava, njihovoj prehrani, svakodnevnoj brizi oko stoke i radu u staji, prehrani i bolestima. Doznali su i na koji način se sve iskorištava ova korisna domaća životinja, koliko mlijeka dnevno daje, te zaključili da je posao stočara i poljoprivrednika vrlo težak, ali i jako vrijedan.

Naučili su kako se mlijeko čuva od kvarenja te sačekali kamion-cisternu i vidjeli kako vozač cijevima usisava mlijeko u cisternu i odvozi u tvornicu na daljnju preradu u brojne ukusne mliječne proizvode. Nastavu su završili isticanjem važnosti pijenja mlijeka  svaki dan radi zdravlja, posebno za djecu i starije osobe. Da bi stekli naviku pijenja mlijeka svaki dan, ljubazni domaćini svoje su male goste ponudili šalicom toplog i svježeg mlijeka od kojeg ostaju bijeli „brkovi“ iznad usana te ih osvježili ukusnim obrokom i kolačima. Kako bi bili zdravi i snažni, učenici su obećali da će mlijeko i dalje piti svaki dan, s radošću se zahvalili svojim gostoljubivim domaćinima, obitelji Bot, na poduci i ukusnom i zdravom obroku te se uputili svojim kućama. 

Ostale obavijesti

05. srpnja 2021.

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima i proglašenje učenika generacije

Danas je u velikoj dvorani naše škole održana skromna, no svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Okupljenim osmašima s nekoliko […]

05. srpnja 2021.

Preuzet paket za projekt Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići

U našu školu stigle su torbe prve pomoći koje će biti podrška u projektu Crvenog križa koji je odobrilo Ministarstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content