NASLOVNICA / Produženi boravak / MJESEC HRVATSKE KNJIGE U PRODUŽENOM BORAVKU 3. I 4. RAZREDA

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U PRODUŽENOM BORAVKU 3. I 4. RAZREDA

Autor: Klara Kuštro

02. studenoga 2020.

Mjesec Hrvatske knjige svake se godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je „Razlistaj se!“. Zanimljivo je da je upravo naša sugrađanka Božica Jelušić napisala proslov za manifestaciju ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige te prigodne stihove pod nazivom: „Oda prirodi".

Potaknuti riječima naše sugrađanke: „Pisac zapisuje, da ne zaboravi ono što ga je ispunjavalo i uzdizalo u stanovitom životnom trenutku ili periodu. Sjećanja, maštanja, osjećaji, zabrinutosti, slutnje – sve to čini umjetničko djelo…“ učenici 3. i 4. razreda produženog boravka odlučili su svoje vrijeme posvetiti pisanoj riječi. U našoj učionici izradili smo prigodan plakat koji je podsjetnik svevremenskoj ljepoti hrvatskih književnika i njihovih književnih djela. Osim izrade plakata učenici su izradili reklamu svoje najdraže knjige te je na taj način preporučili svojim prijateljima. Također smo posjetili školsku knjižnicu i našu dragu knjižničarku Natašu Švaco. Ona nam je na edukativan način približila rad školske knjižnice i obrazložila nam kolika je važnost čitanja knjiga već od najranije dobi. Jer samo „Dijete koje čita postaje čovjek koji misli.“.

Do našeg ponovnog javljanja srdačno vas pozdravljaju knjigoljupci 3. i 4. razreda produženog boravka OŠ Đurđevac i učiteljica Ana.

Učiteljica Ana Kos

Ostale obavijesti

07. rujna 2023.

Početak rada produženog boravka

Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da u ponedjeljak, 11. rujna 2023. godine, krećemo s radom u produženom boravku. Rad u produženom boravku odvijat će […]

20. lipnja 2023.

Prvašići u produženom boravku

Kao da je bilo jučer kad su naši prvašići sjeli prvi put u školske klupe, a sad smo stigli do […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content