NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige

Autor:

15. studenoga 2018.

U mjesecu hrvatske knjige, 9. studenoga 2018. godine, učenici produženog boravka s učiteljicom Jelenom Prelec posjetili su privremene prostore naše školske knjižnice.

U ugodnom druženju s knjižničarkom obilježili su Mjesec hrvatske knjige. Knjižničarka im je objasnila kako radi u privremenoj knjižnici i čitaonici, kako su smještene knjige na policama i na koji način će posuđivati knjige. 

Knjižničarka im je pokazala kako pravilno listati knjige i časopise. Pročitala im je zanimljivu humorističnu priču Sonje Zubović Školska torba, uz veselu, unikatnu školsku torbu koju je oslikala naša likovna umjetnica Andreja Živko.

Nakon povratka u razred oslikavali su straničnike na temu Moja školska torba, koje će učenici koristiti prilikom čitanja knjiga.

Učenici su zaključili da čitanjem bogate svoj rječnik, razvijaju maštu i kreativnost, stječu nova iskustva, saznaju nove informacije te zanimljivo i korisno provode slobodno vrijeme. 

Ostale obavijesti

19. rujna 2022.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

U Mjesecu hrvatske knjige ove godine posvećenom mladima (Europska godina mladih), provodi se Nacionalni kviz za poticanje čitanja s temom […]

19. rujna 2022.

Glazbeni identitet djece

Razvoj glazbenog ukusa kod djece je važno njegovati. Profesorica dr. sc. Ivana Senjan provodi projekt u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content