NASLOVNICA / Novosti / Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Nikola Vuković

23. studenoga 2015.

U tijeku je ostvarivanje preventivnih programa u svim razrednim odjelima naše škole. Ovogodišnja nit vodilja je: Kako reči NE!

Svi razredni odjeli planirali su po nekoliko aktivnosti preventivnog programa tijekom nastavne godine. Naintenzivniji rad na ostavrivanju preventivnih programa je u mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.studeni-15.prosinca).

Učenici razredne nastave ostvaruju program kroz predavanja, radionice, igru i razgovor o kvalitetnom korištenju slobodnog vremena.

Učenici predmetne nastave sudjelovat će u tri akcijska istraživanja. Peti razred – Igra i slobodno vrijeme učenika. Šesti i sedmi razred – Zdravlje je najveće bogatstvo. Učenici osmog razreda popunjavaju on-line anketu o prevenciji. Koordinator aktivnosti je pedagog, a sudionici provedbe akcijskih istraživanja su razrednici predmetne nastave.

Dio preventivnih programa ostvaruju stručne suradnice psihologinja i logopedinja, a program se odnosi na jačanje komunikacije, donošenje odluka i motivaciju učenika za učenje i rad.

Cilj svih preventivnih programa je naučiti mlade da prepoznaju negativne utjecaje i da se što kvalitetnije odupru lošim nagovorima. Naglasak je na kvalitetnom korištenju slobodnog vremena te usmjeravanju učenika na izvore korisnih informacija.

Ostale obavijesti

10. lipnja 2021.

Pero naših učenika… Podravina kroz stihove

Uz Godinu čitanja 2021. nastavljamo s projektima poticanja čitanja i kreativnog izražavanja u našoj školi. U ova teška vremena kad […]

09. lipnja 2021.

Cijepljenje učenika COVID

Obavijest za roditelje učenika od šestog do osmog razreda.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content