NASLOVNICA / Novosti / Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Nikola Vuković

23. studenoga 2015.

U tijeku je ostvarivanje preventivnih programa u svim razrednim odjelima naše škole. Ovogodišnja nit vodilja je: Kako reči NE!

Svi razredni odjeli planirali su po nekoliko aktivnosti preventivnog programa tijekom nastavne godine. Naintenzivniji rad na ostavrivanju preventivnih programa je u mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.studeni-15.prosinca).

Učenici razredne nastave ostvaruju program kroz predavanja, radionice, igru i razgovor o kvalitetnom korištenju slobodnog vremena.

Učenici predmetne nastave sudjelovat će u tri akcijska istraživanja. Peti razred – Igra i slobodno vrijeme učenika. Šesti i sedmi razred – Zdravlje je najveće bogatstvo. Učenici osmog razreda popunjavaju on-line anketu o prevenciji. Koordinator aktivnosti je pedagog, a sudionici provedbe akcijskih istraživanja su razrednici predmetne nastave.

Dio preventivnih programa ostvaruju stručne suradnice psihologinja i logopedinja, a program se odnosi na jačanje komunikacije, donošenje odluka i motivaciju učenika za učenje i rad.

Cilj svih preventivnih programa je naučiti mlade da prepoznaju negativne utjecaje i da se što kvalitetnije odupru lošim nagovorima. Naglasak je na kvalitetnom korištenju slobodnog vremena te usmjeravanju učenika na izvore korisnih informacija.

Ostale obavijesti

23. svibnja 2022.

Upis u srednje škole

U Narodnim novinama objavljen je vremenik upisa u srednje škole. U nastavku obavijesti nalazi se vremenik za ljetni upisni rok […]

22. svibnja 2022.

Učenici osmih razreda na terenskoj nastavi u Jasenovcu i Čigoču

Učenici osmih razreda u pratnji razrednika i dviju pomoćnica u nastavi posjetili su 19. svibnja 2022. godine Spomen područje Jasenovac. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content