NASLOVNICA / Novosti / Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Nikola Vuković

23. studenoga 2015.

U tijeku je ostvarivanje preventivnih programa u svim razrednim odjelima naše škole. Ovogodišnja nit vodilja je: Kako reči NE!

Svi razredni odjeli planirali su po nekoliko aktivnosti preventivnog programa tijekom nastavne godine. Naintenzivniji rad na ostavrivanju preventivnih programa je u mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.studeni-15.prosinca).

Učenici razredne nastave ostvaruju program kroz predavanja, radionice, igru i razgovor o kvalitetnom korištenju slobodnog vremena.

Učenici predmetne nastave sudjelovat će u tri akcijska istraživanja. Peti razred – Igra i slobodno vrijeme učenika. Šesti i sedmi razred – Zdravlje je najveće bogatstvo. Učenici osmog razreda popunjavaju on-line anketu o prevenciji. Koordinator aktivnosti je pedagog, a sudionici provedbe akcijskih istraživanja su razrednici predmetne nastave.

Dio preventivnih programa ostvaruju stručne suradnice psihologinja i logopedinja, a program se odnosi na jačanje komunikacije, donošenje odluka i motivaciju učenika za učenje i rad.

Cilj svih preventivnih programa je naučiti mlade da prepoznaju negativne utjecaje i da se što kvalitetnije odupru lošim nagovorima. Naglasak je na kvalitetnom korištenju slobodnog vremena te usmjeravanju učenika na izvore korisnih informacija.

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content