NASLOVNICA / Novosti / Ministarstvo podržalo rekonstrukciju narodne nošnje

Ministarstvo podržalo rekonstrukciju narodne nošnje

Autor: Kristina Benko - Markovica

17. siječnja 2023.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je početkom školske godine raspisalo Poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023.

Svrha poziva je financijski poduprijeti provedbu projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. radi zadovoljavanja različitih potreba učenika, a u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima te poticanje razvoja dodatnih specifičnih oblika potpore učenicima.

Osnovna škola Đurđevac je prijavila projekt pod nazivom Tradicijski vez i narodna nošnja Podravine te je dobila sredstva za nabavu novih 25 kompleta narodnih nošnji u iznosu od 25.000,00 kn.

Tijekom školske godine slijede aktivnosti vezane uz nabavu potrebnih materijala, radionica učenja tradicijskog veza te uključivanje učenika u izvannastavnu glazbenu aktivnost folklor. Na taj način se od najranije dobi razvijaju ritmičke, glazbene, socijalne, komunikacijske i  društvene vještine.   

Voditeljica projekta je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko Markovica.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content