NASLOVNICA / Natjecanja / Međuškolski kviz znanja

Međuškolski kviz znanja

Autor: Maja Šalamon Nemet

12. ožujka 2024.

U petak, 8. ožujka 2024., u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ održan je Međuškolski kviz općeg znanja za učenike od 5. do 8. razreda. Kviz je okupio čak 26 četveročlanih ekipa koje su spremno odgovarale na 45 pitanja iz opće kulture i informiranosti. Cilj je bio potaknuti učenike na druženje i kvalitetno provođenje svog vremena te ih uključiti u cjeloživotno učenje proširivanje svog općeg znanja iz različitih područja života.


Na kvizu su sudjelovali učenici trinaest osnovnih škola iz Koprivničko-križevačke županije, uz podršku svojih nastavnika i ravnatelja. Na međuškolsku razinu pozvane su po dvije najbolje ekipe iz svake škole koje su ostvarile najbolji plasman na kvizu održanom u svojoj školi u prosincu 2023. godine. Kviz su inicirale nastavnice Mirna Kovačić iz OŠ „Đuro Ester“ i Ines Vađunec iz OŠ „Braća Radić“ ujedno i voditeljice projekta. Pitanja za Međuškolski kviz sastavili su nastavnici ovih dviju škola inicijatora projekta. Kviz se sastojao od tri kruga od po 14 pitanja i po 1 glazbenog broja koji su učenici trebali prepoznati. Budući da je taj dan bio Međunarodni dan žena, u kvizu je stavljen naglasak na postignuća žena u svim područjima. Svi su sudionici bili izuzetno motivirani i zainteresirani te su ostvarili odlične rezultate.


Naše dvije školske ekipe pokazale su da su spretne, sposobne i da dobro surađuju u timu. Ekipa “Eksplodirajuće mačke” (Nela Brkljačić, Franka Martinčić, Emanuel Stanešić i Ilija Petar Horvat-Sinjeri) sa 34 boda zauzela je 10. mjesto, a ekipa “Kosilice” (Toni Čurić, Stjepan Horvat, Fran Ostojić i Ivan Sokolović) sa 33 boda je na 12. mjestu. Ekipe je na natjecanje vodila učiteljica njemačkog jezika Maja Šalamon Nemet.


Čestitke svim sudionicima koji su pokazali odlično poznavanje svih nastavnih predmeta te iskazali interes za ponovnim ovakvim okupljanjem što potvrđuje da su učenici izuzetno motivirani i spremni pokazati svoje sposobnosti i znanje u ovakvim edukativnim kvizovima. Budući da je ovo bio možda i najmasovniji učenički kviz u našoj županiji, nadamo se da će nas i sljedeće godine biti toliko, ako ne i više.

Ostala Natjecanja

22. travnja 2024.

Ivan Jakupčić osvojio 6. mjesto na državnom Natjecanju iz Povijesti

Od 17. do 19. travnja  2024. u Puli je održano  25. državno Natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih […]

28. ožujka 2024.

Učenik naše škole Ivan Jakupčić pozvan na Državno natjecanje iz povijesti

Učenik 8.b Ivan Jakupčić  pozvan je na Državno natjecanje iz povijesti koje će se održati 17. – 19. travnja 2024. godine […]

sva Natjecanja

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content