NASLOVNICA / Novosti / Međunarodno natjecanje iz engleskoga jezika HIPPO 2020

Međunarodno natjecanje iz engleskoga jezika HIPPO 2020

Autor: Arijana Lenardić

23. veljače 2020.

U subotu, 22. veljače 2020. godine s početkom u 8 sati, u prostorima naše škole održan je preliminarni krug 8. Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2020 – 8th International English Language Olympiad.

Natjecanje je otvoreno za sve učenike između 6 i 19 godina. Ove godine, u preliminarnom krugu natjecanja, sudjelovalo je čak 56.017 kandidata iz pedesetak zemalja diljem svijeta.

Našu školu predstavljalo je 57 učenika od 4. do 8. razreda. Ispit se odvijao po kategorijama ovisno o dobi učenika, a sastojao se od tri dijela: čitanja s razumijevanjem, slušanja s razumijevanjem i upotrebe jezika (gramatika).

Svi kandidati nagrađeni su HIPPO priznanjima za sudjelovanje, a rezultati natjecanja bit će poznati kroz tri tjedna (najkasnije do 13. ožujka 2020). Kandidati mogu provjeriti svoje rezultate pomoću svog jedinstvenog Candidate Number na http://soa.hippo-competition.org/.

Drugi krug natjecanja, odnosno državno polufinale za sve kandidate koji ostvare dovoljan broj bodova, održat će se 27. i 28. ožujka 2020. u Križevcima i Varaždinu, a finaliste očekuje besplatan vikend u Italiji (Lido di Jesolo) od 15. do 17. svibnja 2020. Svi finalisti koji uspješno polože ispit u Italiji dobit će certifikat, a pobjednici vrijedne nagrade.

Koordinator natjecanja za našu školu je učiteljica Arijana Lenardić, a regularnost su pratili učitelji Ivan Grgec, Maja Mlinarić Horvat, Darija Car, Lidija Martinčić, Kristina Peršić i Ana Cenkovčan. Zahvaljujemo ravnatelju škole, gospodinu Danijelu Domišljanoviću, što je prepoznao važnost ovog natjecanja te nagradio naše kandidate simboličnim poklonima (čokoladne tortice i sokovi).

Svim učenicima želimo puno uspjeha i plasman na državno polufinale!

Više o natjecanju možete pročitati na:  

https://www.hippo-olympiad.org/index.html.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content