NASLOVNICA / Novosti / Međunarodna suradnja s OŠ Mihovila Nakovića, Koljnof iz Republike Mađarske

Međunarodna suradnja s OŠ Mihovila Nakovića, Koljnof iz Republike Mađarske

Autor:

29. ožujka 2019.

Dana 29. ožujka  2019. g. u sklopu projekta Bilo kuda-Hrvati svuda našu školu posjetili su učenici OŠ Mihovila Nakovića, Koljnof iz Republike Mađarske u pratnji ravnateljice i njihovih učiteljica. To je drugi dio Međunarodne suradnje  tih dviju  škola.  Prošle godine naši su učenici posjetili njihovo mjesto Koljnof, a sad su oni uzvratili posjet.

https://djurdjevac.hr/gradska-uprava/uspjesan-nastavak-medunarodne-suradnje-os-grgura-karlovcana-i-os-mihovila-nakovica/

U našoj školi je održan kulturno-umjetnički program kojim su prvo naši učenici predstavili našu školu i bogatu tradiciju naše Podravine.  Zbor je otpjevao pjesmu Pozvale so dekle dečke. Naš đurđevački govor predstavili su pjesmama koje su sami napisali i krasnoslovili učenici Marta Ređep, s pjesmom Djaki i  Luka Konjarek s pjesmom V tuđine. Suvremenost i tradiciju spaja grupa Etnoritmika u plesu na hrvatsku tradicijsku pjesmu Naranča.  Učenici Borna šimunic i Ema Lovrak otplesali su Đurđevačku polku u nagrađivanoj koreografiji autorice Kristine Benko Markovica.

Učenici Iz OŠ Mihovila Nakovića, Koljnof iz Republike Mađarske predstavili su svoju školu i mjesto ppt prezentacijom. Nakon toga su odsvirali, otplesali i otpjevali niz napjeva iz njihove bogate tradicije i kulturne baštine. Nakon razgleda škole pješice su otišli u hotel Picok.

Drugi dan gosti će posjetiti Muzej Grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, naš mali zoo  i njene stanovnike i geografsko-botanički rezervat Đurđevačke pijeske. Prije samog polaska posjetit će vodenicu Svete Ane.

Ovim smo susretom produbili prijateljstvo.

Ostale obavijesti

30. studenoga 2022.

Predstavljanje ponuda za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji

Na roditeljskom sastanku održanom 29.11.2022. predstavljene su dvije pristigle ponude za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji. […]

30. studenoga 2022.

POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI

Učenici od 1. do 4. razreda Odjela za učenike s teškoćama posjetili su Gradsku knjižnicu Đurđevac. Ondje su im tete […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content