NASLOVNICA / Novosti / Međunarodna suradnja OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i OŠ Mihovila Nakovića Koljnof, Mađarska

Međunarodna suradnja OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i OŠ Mihovila Nakovića Koljnof, Mađarska

Autor:

27. rujna 2017.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financira projekte Međunarodne suradnje. Naša škola u suradnji s Gradom prijavila je projekt Bilo kuda – Hrvati svuda koji je odobren.

Učenici naše škole sudjelovali su u dvodnevnim kulturnim i sportskim aktivnostima zajedno s učenicima Osnovne škole Mihovila Nakovića u mađarskom gradu Koljnofu u razdoblju od 21. – 22. rujna 2017. godine.

U projektu je sudjelovalo 35 naših učenika i 3 učitelja te koordinatorica projekta iz Grada, Ivana Pavlović.

Prvi dan, nakon upoznavanja i pozdravnog govora ravnateljice škole Ágnes Sárközi, bio je obilježen zajedničkim sportskim aktivnostima iz obje škole koje je predvodila nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture Biserka Brindza. Zatim su učenici imali priliku poslušati predavanje Franje Pajrića, predsjednika Udruge gradišćanskih Hrvata „Hrvati“ tijekom kojeg im je predstavio život, povijest i kulturnu baštinu gradišćanskih Hrvata, a posjetili su i Etnomemorijalni centar. Djelatnici OŠ Mihovila Nakovića dodatno su priredili iznenađenje za učenike i učenice OŠ Grgura Karlovčana pripremivši zabavni program uz karaoke kako bi se djeca neformalno družila i još bolje međusobno upoznala.

Drugi dan učenici obiju škola priredili su kulturni program te prikazali nekoliko koreografija kojima su predstavili tradicionalne hrvatske pjesme i plesove. Članice folkornog sastava Osnovne škole Grgura Karlovčana otpjevale su i pjesmu gradišćanskih Hrvata kao zahvalu za gostoprimstvo.

Organiziran im je posjet i razgledavanje grada Soprona gdje su imali priliku vidjeti gradske zidine, vatrogasni toranj, jantarsku cestu, Hrvatski kulturni centar, gradski vidikovac, kuću kralja Matije Korvina i druge znamenitosti grada.

Projektom je ostvarena razmjena iskustava između dviju škola, gdje su se učitelji, stručni suradnici i učenici međusobno upoznali i motivirali na daljnju suradnju. Također, učitelji su informirani o obrazovnim modelima u Mađarskoj i Hrvatskoj, a učenici su se međusobno upoznali i povezali putem zajedničkih aktivnosti i druženja.

U pratnji učenika bili su: Monika Rupčić, magistra primarnog obrazovanja, Nataša Švaco, dipl. bibliotekar i Ivan Đuroci, magistar kineziologije te koordinatorica putovanja Ivana Pavlović koja odlično govori mađarski jezik.

Ostale obavijesti

14. rujna 2021.

Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju obilježili Hrvatski olimpijski dan

U petak, 13. rujna 2021., pred utvrdom Stari grad okupili su se učenici osnovne i srednje škole te vrtićevci u […]

14. rujna 2021.

Posjet ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Marine Perice Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči Svjetskog dana prve pomoći Odjele za djecu s teškoćama u razvoju posjetila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content