NASLOVNICA / Novosti / Maturalac sedmih razreda

Maturalac sedmih razreda

Autor: Zoran Vidakovic

01. srpnja 2014.

Učenici sedmih razreda zajedno sa svojim razrednicima Darijom Car, Ivanom Jakopčević, Arijanom Lenardić i Zoranom Vidakovićem u organizaciji turističke agencije Marbis krenuli su na najvažniji osnovnoškolski izlet – maturalac.

Nakon okupljanja ispred crkve sv. Jurja u Đurđevcu započeli su svoje petodnevno putovanje. Na putu prema Biogradu na Moru posjetili su Cerovačke špilje koje obiluju bogatim nalazima iz davne prošlosti. Uz stručnu pratnju vidjeli su nalazište špiljskog medvjeda i prirodne ljepote nastale stvaranjem siga. S nestrpljenjem su put  nastavili prema Biogradu na Moru, gdje su se  smjestili u hotel „Bolero“. Nakon kraćeg odmora uslijedilo je  prvo kupanje u moru, večera, obilazak grada i noćenje.

Drugi dan posjetili su NP Krka gdje su see upoznali s bogatom florom i faunom tog kraja i ostalim znamenitostima. Brodićem su posjetili otočić Visovac,  gdje se nalazi Pavlinski samostan, koji čuva veliku zbirku knjiga, između ostalog i jedan primjerak izdanja Ezopovih basni. Vraćajući se  u NP obišli su i cijelu poučnu stazu na Skradinskom buku. Dolaskom u hotel učenici su se osvježili u hotelskom bazenu, a navečer su svi zajedno s veseljem bodrili „Vatrene“.

Treći dan  nakon doručka uslijedio je cjelodnevni izlet u NP Kornati. Na brodu su učenici  imali organizirani ručak, a vrijeme putovanja kratili su zajedničkim druženjem, sunčanjem i odmaranjem. Dolaskom u NP  mnogi su iskoristili za kupanje u slanom jezeru Mir i u moru. Nakon duge vožnje brodom, svi su s nestrpljenjem dočekali šetnju biogradskim ulicama i povratak u hotel.

Četvrti dan u poslijepodnevnim satima posjetili su grad Zadar i uz pratnju vodiča razgledavali njegove znamenitosti. Posebno iznenađenje većini učenika bile su Morske orgulje koje su svojim zvukom privlačile mnogobrojne posjetitelje. Večernje sate proveli su zabavljajući se uz glazbu i ples u hotelskom disco klubu.

Posljednji dan učenici su iskoristili za kupanje i kupnju suvenira. U popodnevnim satima krenuli su iz Biograda  prema Karlovcu gdje su imali večeru u McDonald's-u. U autobusu su se učenici prisjećali svih događaja i novih prijatelja koje su upoznali tijekom maturalaca.  Pjesmom su se oprostili od putovanja s dragim prijateljima koje će im zauvijek ostati u sjećanju. 

napisala Ivana Jakopčević

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content