NASLOVNICA / Novosti / MATHEMA u Koprivnici 2019. – međunarodno ekipno natjecanje iz matematike

MATHEMA u Koprivnici 2019. – međunarodno ekipno natjecanje iz matematike

Autor: Ana Cenkovčan

13. travnja 2019.

Dana 12. travnja 2019. u Koprivnici u Osnovnoj školi "Braća Radić" je održano međunarodno ekipno natjecanje iz matematike "Mathema" koje je okupilo više od tisuću učenika, a našu školu predstavljale su četiri ekipe.

“Mathema” je najveće ekipno natjecanje iz matematike u Hrvatskoj i jedan od projekata Udruge mladih koprivničkih matematičara, a od ove godine i međunarodno natjecanje. Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike. Nakon završetka pisanja ispita učenici su posjetili Muzej grada Koprivnice te razgledali grad Koprivnicu. Za vrijeme pisanja ispita za mentore je održan međunarodni skup o obrazovnim sustavima i metodama.

Ekipu osmih razreda (Pitagorini anđeli) predstavljali su učenici Klara Vukres, Željko Zebec i Iris Švaco. Učenici su osvojili7. mjestou konkurenciji od 28 ekipa osmih razreda. Mentor učenicima je bila učiteljica Ana Cenkovčan.

Ekipu sedmih razreda (Šesterokut) predstavljali su učenici Fran Vlahović, Đuro Bušić i Ivan Smesnik. Učenici su osvojili 6. mjestou konkurenciji od 31 ekipe sedmih razreda. Mentor učenicima je bila učiteljica Štefica Šadek.

Ekipu šestih razreda (Rubikove kocke) predstavljali su učenici Nera Tomrlin, Ivan Kuzmić i Lucija Vukres. Učenici su osvojili 6. mjesto u konkurenciji od 47 ekipa šestih razreda. Mentori učenicima su bile učiteljice Jasmina Filipović Konjarek, Danijela Barčan i Ana Cenkovčan.

Ekipu petih razreda (Eratostenove zvjezdice) predstavljale su učenice Dora Arap, Una Dujmović i Ema Domišljanović. Mentor učenicama je bila učiteljica Jasmina Filipović Konjarek.

Čestitke svim učenicima na uspjehu!

           

Ostale obavijesti

26. studenoga 2022.

RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG BLAGDANA BOŽIĆA

Krajem mjeseca studenoga održana je radionica s roditeljima Prve odgojno obrazovne skupine pod vodstvom učiteljice Matee Melnjak. Radionica je bila […]

26. studenoga 2022.

IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA- ODJELI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Povodom nadolazećeg blagdana Božića i predbožićnog vremena učenici Druge odgojno obrazovne skupine zajedno sa učiteljicom Emom Jančevec izradili su zajednički […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content