NASLOVNICA / Novosti / Matematičko natjecanje ˝Klokan bez granica˝ 2017.

Matematičko natjecanje ˝Klokan bez granica˝ 2017.

Autor: Ana Cenkovčan

23. ožujka 2017.

U četvrtak, 23. ožujka 2017. godine u 12 sati i 30 minuta u našoj školi održano je matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

    Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Klokan bez granica" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Natjecanje se samofinancira članarinom sudionika – natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima, dok 10% najbolje plasiranih učenika u cijeloj Hrvatskoj dobiva i nagradu. Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2017. godine.

Sudjelovalo je 82 učenika naše škole od 2. do 8. razreda.

Skupine učenika koje su se natjecale:

Pčelica (P) 2. razred 

Leptirić (L) 3. razred  

Ecolier (E) 4. – 5. razred  

Benjamin (B) 6. – 7. razred 

Cadet (C) 8. razred 

Povjerenik naše škole je učiteljica matematike Jasmina Filipović Konjarek, a regularnost su pratile učiteljice matematike Neda Vrbančić, Katarina Hudelist, Ana Cenkovčan i učiteljice razredne nastave Sanja Sabolić i Ivana Marić.

           

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content