NASLOVNICA / Novosti / Matematičko natjecanje ˝Klokan bez granica˝ 2016.

Matematičko natjecanje ˝Klokan bez granica˝ 2016.

Autor: Ana Cenkovčan

18. ožujka 2016.

U četvrtak, 17. ožujka 2016. godine u 12 sati i 30 minuta u našoj školi održano je matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Klokan bez granica" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Motto natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Natjecanje se samofinancira članarinom sudionika – natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima,dok 10% najbolje plasiranih učenika u cijeloj Hrvatskoj dobiva i nagradu. Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2016. godine.

Sudjelovalo je 90 učenika naše škole od 3. do 8. razreda.

Skupine učenika koje su se natjecale:

Leptirić (L) 3. razred O.Š. – 11 učenika

Ecolier (E) 4. – 5. razred O.Š.  – 40 učenika

Benjamin (B) 6. – 7. razred O.Š. – 30 učenika

Cadet (C) 8. razred O.Š. – 9 učenika

Povjerenik naše škole je učiteljica matematike Jasmina Filipović Konjarek, a regularnost su pratile učiteljice matematike Štefica Šadek, Danijela Barčan i Ana Cenkovčan.

 

Ostale obavijesti

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

30. studenoga 2022.

Predstavljanje ponuda za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji

Na roditeljskom sastanku održanom 29.11.2022. predstavljene su dvije pristigle ponude za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content