NASLOVNICA / Novosti / Matej Perkov - gost u školi

Matej Perkov – gost u školi

Autor:

02. veljače 2017.

Danas, 2. veljače u našoj školi gostovao je Matej Perkov, mladi hrvatski putopisac, nekadašnji učenik naše škole. Održao je dva zanimljiva predavanja:

          1. "Planinarimo i čuvamo okoliš" za mlađe uzraste

          2. "Hrvatsku volim putujući" za više razrede.

    Cilj ovog predavanja je promocija prirodnih ljepota naše Hrvatske, ekologije te naše kulturno-povijesne baštine. Bila mu je osobita čast nastupiti u našoj školi, kao što smo mi bili vrlo počašćeni što smo ga ugostili.

Predavanja su bila vrlo životopisna i zanimljiva s mnogo specifičnih, neobičnih i nepoznatih detalja koje su učenici sa zadovoljstvom pratili.

Govorio je o neistraženim ljepotama Hrvatske kao o vrlo raznolikoj zemlji i volio bi da mladi čim više putuju po njoj. Upoznao je mnoge ljudi koji su o Hrvatskoj otkrili mnogo toga zahvaljujući planinarskim izletima. Hrvatska sve više razvija kontinentalni i planinski turizam, što je odlično. Mnogo je ponuda u kojima se spaja turizam i sport kao dobitna kombinacija.

Uz dvije odlične ppt prezentacije pune fotografija s njegovih putovanja i planinarenja diljem naše Hrvatske, učenici su interaktivno u razgovoru pratili gosta. Rekao je kako na svakom putovanju nauči nešto novo i primjećuje stvari koje drugi ne vide.  

Podjednako su uživali i učenici predmetne i učenici razredne nastave te u ugodnoj dvosmjernoj komunikaciji bili pažljivi punih dva sata.

Nakon predavanja posjetio je školsku knjižnicu i oduševio se veličinom prostora i njenim interijerom. Usput je razgledao izložbu dječjih radova, postera, plakata, poštanskih markica i knjiga. Zaželio je posjetiti svoj bivši razred te se prisjetio nekih uspomena.

Otišao je s riječima:

"Predivno je bilo pred djecom održati predavanja, a posebna čast zato jer sam u ovu školu krenuo u prvi razred kod Zdenke Krupski. Osim Koprivnice, i Đurđevac je moj grad!"

Putopisac Matej Perkov otišao je iz naše škole pun doživljaja i pozitivnih utisaka.

Dogovorili smo njegov posjet i za buduće generacije iduće godine s nekim novim temama.

Hvala mu na prekrasnom druženju.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content