NASLOVNICA / Novosti / Marina Jendrašić viceprvakinja Državnog natjecanja iz engleskoga jezika!

Marina Jendrašić viceprvakinja Državnog natjecanja iz engleskoga jezika!

Autor: Maja Mlinarić Horvat

04. travnja 2019.

Jučer, 3. travnja 2019.  završilo je dvadeset i peto po redu Državno natjecanje iz engleskoga jezika na kojem je naša učenica Marina Jendrašić u kategoriji učenika 8. razreda osvojila drugo mjesto!

Marina Jendrašić, učenica 8. c razreda, na Državnom natjecanju iz engleskoga jezika u izrazito jakoj kategoriji 29 učenika 8. razreda osvojila je drugo mjesto sa postignutih 94 od 100 mogućih bodova.

Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica Maja Mlinarić Horvat.

Marina je tijekom cijelog natjecanja pokazala zavidnu razinu znanja, vrhunsko vladanje jezikom, izuzetnu zrelost i staloženost unatoč stresu te snalažljivost u novoj i izazovnoj situaciji, a sve to je rezultiralo izvanrednim plasmanom na natjecanju. Svojim fantastičnim uspjehom na ponos je našem gradu i školi koju je tako uzorno predstavljala, svojoj obitelji i mentorici.

Čestitamo Marini na odličnom rezultatu i želimo joj jednako tako dobar uspjeh na ostalim natjecanjima za koja se priprema.

Državno natjecanje iz Engleskoga jezika održano je od 1. do 3. travnja u Poreču, a domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Poreč.

Učenici su se natjecali u jednoj kategoriji učenika 8. razreda i četiri kategorije učenika 2. i 4. razreda srednjih škola.

Natjecatelji i njihovi mentori sva tri dana bili su smješteni u hotelu Pical, gdje su im zaposlenici i vodstvo hotela boravak učinili vrlo ugodnim.

  

Natjecanje je svečano otvoreno 1. travnja u 18 sati prigodnim glazbeno – scenskim programom učenika osnovne škole Poreč, a otvorenim ga je proglasio Predsjednik Državnog povjerenstva profesor Denis Plavetić. Učenike i mentore pozdravila je i zaželjela dobrodošlicu ravnateljica škole domaćina, Nadija Kos.

          

 

Pisani dio natjecanja, koji se sastojao od pisanja sastavka na zadanu temu, slušanja s razumijevanjem, čitanja s razumijevanjem te uporabe jezika, održan je 2. travnja u Osnovnoj školi Poreč.  Škola je bila odličan domaćin i učenicima je ugodnim ozračjem olakšala cijeli proces natjecanja.

            

             

Dok su učenici pisali ispit, za mentore su održane dvije vrlo poučne radionice (Soft Skills, Dunja Klarić; Strategies to Promote Students' Independence through Developing Writing Skill: from Concepts to Outcomes, Melita Jurković)

U poslijepodnevnim satima za učenike i mentore organiziran je razgled predivnog grada Poreča uz stručno vodstvo.

                  

Usmeni dio natjecanja, na kojem su učenici ocjenjivani u razgovoru sa ispitivačem na engleskom jeziku, održan je 3. travnja u prijepodnevnim satima. Ovaj je dio natjecanja bio odlučujući, jer su učenici kategorije osmih razreda bili odlični u pisanom dijelu.

Nakon usmenog dijela ispita, učenici i mentori nastavili su druženje opušteno i bez stresa, željno iščekujući konačne rezultate.

        

Rezultati su objavljeni u poslijepodnevnim satima na oglasnoj ploči hotela.

Svečano proglašenje prva tri mjesta u svim kategorijama, podjela pohvalnica i nagrada te zatvaranje natjecanja održano je 3. travnja uz prigodni glazbeno – scenski program učenika OŠ Poreč.

 

                

Ostale rezultate možete vidjeti u tablici u prilogu.

Zahvaljujemo se Agenciji za odgoj i obrazovanje, Državnom povjerenstvu, Osnovnoj školi Poreč i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja na predivnom i nezaboravnom iskustvu!

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content