NASLOVNICA / Natjecanja / Manda Cimerman osvojila 1. mjesto na Županijskom LIK-u 2021.

Manda Cimerman osvojila 1. mjesto na Županijskom LIK-u 2021.

Autor: Antonela Carek

29. ožujka 2021.

Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci bila je domaćin Županijskom natjecanju iz likovne kulture LIK 2021. (Natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koprivničko-križevačke županije). Naša učenica, Manda Cimerman (8. a) osvojila je prvo mjesto sa svojim likovnim radom pod nazivom Ornament. Iz naše škole sa svojim likovnim radovima na ovogodišnjem LIK-u na županijskoj razini sudjelovale su i Lea Gregurec, Emanuela Škofić i Klara Đurišević.

Sudionici ovogodišnjeg Natjecanja – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Koprivničko-križevačke županije LIK 2021. stvarali su na temu Portret i autoportret .

Osnovnoškolci su istraživali na temu-poticaj Hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština. O etnografskoj baštini možemo govoriti kao o svojevrsnoj invenciji tradicije koja svjedoči o načinu života i različitim vidovima narodne umjetnosti. Hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština u svjetlu hrvatske turističke sadašnjosti promatra se kao proizvod izlučivanja iz ukupnosti kulturnog inventara. Time on prestaje biti dijelom svakodnevnog življenja a pripisuju mu se vrijednosni kriterij i nanovo se konstruira kao simbol lokalnog, regionalnog i/ili nacionalnog identiteta. Na temelju ornamenata različitog folklornog bogatstva narodnih nošnji mogu se odrediti identiteti hrvatskih regija.

Osnovnoškolci su izražavali vlastite ideje u grafičkoj tehnici kolagrafije ili računalnoj grafici na zadanu temu – poticaj.

LIK je već tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i Obrazovanje. Ove školske godine na županijskom natjecanju Koprivničko – križevačke županije sudjelovali su učenici iz osnovnih škola i srednjih škole. Županijsko povjerenstvo će na Državnu razinu natjecanja uputiti tri najbolja osnovnoškolska i tri srednjoškolska likovna rada.

Ove godine učeničko likovno stvaralaštvo predstavljeno je publici prigodnom virtualnom izložbom. Na takav način, javnom izložbom učeničkih radova dostupnih i široj javnosti, izloženi radovi svima su inspiracija za stvaralaštvo.

Prosudbeno povjerenstvo Županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2021. u kategoriji 1A i 2A na temu natjecanja: Portret i autoportret imenovano od strane Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport KKŽ-a.

  • Igor Brkić – ak.kipar-prof. likovne kulture (predsjednik povjerenstva)
  • Tea Hatadi, mag.educ.art. (član povjerenstva)
  • Ana-Marija Smoljanec, mag.educ.art. ( član i tajnik povjerenstva)

Poveznica na virtualnu izložbu: https://sites.google.com/view/lik-2021/predgovor

učitelj Zoran Vidaković

Emanuela Škofić, 7. d

Klara Đurišević, 8. d

Lea Gregurec, 6. b

Manda Cimerman, 8. a

Ostala Natjecanja

03. lipnja 2024.

Međunarodno natjecanje Klokan bez granica 2024. – pristigle nagrade za najbolje učenike

Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica 2024” održano je 22. ožujka 2024. Ovih su dana na školu pristigle simbolične nagrade […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sva Natjecanja

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content